"El"bénult kar

Először is, köszönöm, hogy válaszolt a feleségem kapcsán a tossy 3 illetőségű kérdésemre. (https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sebeszet/140287) Azóta a drót előbújt, és el is távolították - legalábbis egyet, környéke eléggé gyulladt volt. Úgy érzem, a céltól még messze vagyunk, kb. a behelyezéstől 1 hónap után vették ki, most csak félünk, hogy baj, sérülés lehet belőle. Mi a véleménye? De, hogy az élet még színesebb legyen, kb. 5 nappal ezelőtt én is "elaludtam a karomat". Banális, ugye? Magam is annak gondoltam, de azóta sem tudom használni a jobb kezem "alsó" felét. A munkám megkívánná, de nem tudok írni, gépelni is csak lassan, "egerezni", szintén... Jelen pillanatban azt szeretném tudni, hogy hova érdemes fordulnom a karommal, a sebészetre, traumatológiára esetleg a reumatológiára? És főleg: van olyan, hogy valakinek a keze egyik éjszakáról a másikra kvázi félig lebénul? Válaszát köszönöm, VVP

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza váll és kar probléma témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az elfekvés gyakori jelenség és hasonló tüneteket produkál, mint ami Önnél is kialakult. Ennek általában 7-10 nap alatt rendeződnie kell. Ha nem így történik, akkor célszerű ortopédiára, ideggyógyászatra esetleg idegsebészetre elfáradni vele. Ilyenkor szoktak idegvezetéses vizsgálatot végezni, melyből megállapítják, hogy egy nagyobb "elfekvés" áll a háttérben, vagy netán sérülés is van. A feleségével kapcsolatban ha csak az egyik drótot távolították el, akkor még van remény, hogy a szalagok meggyógyulhatnak és nem alakul vissza a ficamos helyzet a kulcscsont-lapocka ízületben. Ha még legalább 4-6 hetet ki bírna a bennmaradt fémanyag, akkor erre jó esély van. A gyulladásra kell nagyon figyelni, esetlegesen a kezelő orvossal egyeztetve rendszeres Betadine-os kötések felhelyezésével, antibiotikumos kezeléssel lehet "húzni az időt""

Kérdés: 2015. január 21., 01:33; Megválaszolva: 2015. január 25., 23:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?