Lágy röntgenbesugárzás hatásai

Tisztelt Doktor úr! Mindkét lábamban három hónapja, talpizomgyulladás van, a sarkaimban csonthártyagyulladás és ideggyulladás.Sporttal túlerőltettem valószínűleg.Kaptam öt szteroid injekciót, amik valamelyest csökkentették a problémát, de gyakorlatilag járásképtelen vagyok. Most lágy röntgenbesugárzásra akarnak küldeni. Az lenne a kérdésem, hogy ennek milyen veszélyei vannak.Okozhat e később rákos megbetegedést? Illetve azt hallottam, hogy a gyermekvállalásra is hatással van, mert utána lehet, hogy fejlődési rendellenességgel születne a gyermek. (Természetesen, csak évek múlva vállalnám a gyereket, a sugárzást pedig most kapnám) Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Röntgenbesugárzás témában

Tisztelt Kérdező!

A mozgásszervi gyulladásos folyamatok kezelésére adott helyi, célzott besugárzás mennyisége jóval kisebb a daganatokra adott sugárkezelésnél, amellett ezek a szövetek sem tartoznak a leginkább érzékenyek közé, nem jár reális kockázattal, hogy helyileg daganatos betegség alakulna ki miatta. A röntgenbesugárzás és a későbbi terhesség már kicsit bonyolultabb kérdés, mert nyilván az az alapelv, hogy minél kevesebb sugárterhelés érje a petefészkeket (nagy jelentősége az utána eltelt időnek nincs) . Bár a távolság viszonylag nagy, mégis azt tanácsolnám, hogy e helyett olyan kezelési módok közül válasszanak, melyek nem járnak röntgenbesugárzással, mivel a röntgenkezelés sem biztos, hogy teljes és tartós megoldást nyújt. Ilyen például az helyi injekciókon kívül a lökéshullám kezelés és a lézerkezelés. Kérje ki ezekről kezelőorvosa véleményét illetve tájékozódjon az Ön számára elérhető lehetőségekről.

Kérdés: 2015. január 19., 10:21; Megválaszolva: 2015. január 20., 21:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?