Mellékhatás, további kezelés?

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1, 5 hete (egy kis bútor pakolgatással valószínűleg) megerőltettem a bal vállam. Két napi fájdalom, éjszakai szenvedés után elmentem az orvosi ügyeletre (mivel hétvége volt) . Az orvos beadott két injekciót, és mondta, hogy borogassam, ill. pihentessem a vállam. Már hazafelé menet is szűnőben volt a fájdalom, és néhány nappal később elmúlt. De azóta többször rosszul alszom, nagyon lehangolt, már-már depressziós hangulatom van.Nagyon ijesztő. Egy egészségügyis (nem orvos) megnézte az ambuláns lapot és csodálkozott, hogy szeroid injekciót kaptam. Utánna néztem a mellékhatásoknak (ami ijesztően sok volt) és szerepelt benne a hangulati változások is. Kérdésem kettős: -mennyi idő alatt ürül ki e "csodaszer" és leszek a régi, és tényleg okozhat-e más komoly mellékhatásokat amelyeket írtak a tájékoztatóban (cukor, csökkent ellenálló képesség stb.) -a fájdalom elmúlt, csak néha érzek egy kis kaparó érzést a vállamban és a könyökömben, kell-e további kezelés? A szer amit kaptam: Solu-Medrol 40mg, és Diklofenák két külön injekcióban. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza szteroid injekció témában

Leírása alapján nem teljesen volt helyénvaló a kezelés. Az ilyen panaszokra nem szoktunk első körben szteroid injekciót adni, pontosan a sokféle mellékhatás kialakulásának magas valószínűsége miatt. Egyes betegségekben (pl cukorbetegség) nem is adható ilyen injekció. Másrészt ízületbe és ízület környékére nem ezt a típusú szteroidot szoktuk adni, mert vannak kifejezetten mozgásszervi panaszokra való készítmények is, de ezeket általában a körzeti ügyeleteken nem tartják. Célszerűbb lett volna baleseti sebészeti ügyeletre menni, vagy várni 1-2 napot és akkor elmenni ortopédiára, vagy traumatológiára. Ha a panaszai valóban a szer miatt alakultak ki, akkor azoknak 2-3 nap alatt el kell múlniuk. Ezt követően ha panaszai vannak célszerűbb lenne valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, kiegészítve valamilyen ízületi folyadék összetételt javító készítmény szedésével. Azt javaslom keressen fel valamilyen mozgásszervi szakrendelést, ahol vizsgálatokat követően megfelelő kezelésben részesülhet.

Kérdés: 2015. január 15., 15:23; Megválaszolva: 2015. január 19., 22:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?