Bokaszalag szakadás utáni instabilitás

Tisztelt dr. Bogdán Aurél! Véleményét szeretném kérni bokaszalag sérülés kérdésében. 2014. augusztusában sportolás közben elszakadt a bokaszalagom, de nem javasolták a műtétet. A sérülést követő járógipsz és bokarögzítő viselése után, a duzzanat ottléte miatt, fizikoterápiás kezelést kaptam 3-3 hetes periódusban. A duzzanat és kisfokú instabilitás jelenleg is fennáll. Sétálásnál, kocogásnál ez nem akadályoz. Műtétet - utólagos MRI eredmény alapján - ill. bokaszalag plasztikát javasoltak. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy eltelt már közel félév, javasolt-e még a műtét? Ennek milyen kockázatai lehetnek? Érdemes- belevágnom? Köszönöm megtisztelő válaszát, Üdvözlettel, Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza boka szalagszakadás után témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha jelenleg is fennáll a bokaízület instabilitása, az hosszútávon a bokaízületi porc kopásához vezethet és tartós fájdalomhoz, esetlegesen szükségszerű bokaelmerevítéshez is vezethet. Tehát instabilitás esetén javasolt a műtét elvégzése. Fél év után már kisebb az esélye a teljes gyógyulásnak, de lehet, hogy még így is jobban jár a porckárosodást illetően, mintha instabil maradna a bokája. ha nem tud egyértelműen dönteni szedje össze korábbi dokumentációit és mutassa meg magát más baleseti sebésznek is.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 14., 14:35; Megválaszolva: 2015. január 19., 22:48
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?