izületi betegség

Tisztelt Doktor Úr! Lányom barátnőjének szeretnék segiteni. Kérem szépen ha mód van rá kérem irja meg, hogy hová is fordulhatnánk.Szülés után jelentkeztek a tünetek.Sok feléjártunk, de eredmény az nem nagyon mutatkozik.Előre is köszönjük. Amit diagnosztizáltak Rheumatoid arthritis (idült sokízületi gyulladás) , október 8-tól medrol 4mg-os szteroidos gyógyszert szedek napi egyet. Voltam természetgyógyásznál azóta már sokszor. Graphites ch9, Rhus tox. ch9 és Pulsatilla ch 9 napota 1x3-3 golyócska, Pychnogenol naponta 2x1, Glandincaps naponta 2x1, Flexigel naponta egy evőkanál, Selenitabs naponta 1, Vitamin D3 napi 1, apróbojtorján tea naponta többször. Ez volt októbertől december 18ig. aztóta annyit változtatott hogy az első 3 helyett Rhododendron ch9és Silicea ch 15-öt szedek valamint PHÖNIX Solidago 75 csepp, PHÖNIX Lymphophön 50 csepp 1, 5 liter vízbe naponta. Jelenleg ezeket szedem. A hidegfront nagyon rossz hatással van rám, ami addig javult az is visszaesik. Úgy érzem elkezdett valamennyire erősödni a térdem, de minden nap kiesik alólam, kimegy az utóbbi 5-6 napban előtte csak egyszer egyszer fordult elő kb egy hónap alatt. Olyan érzés mintha nehéz lenne a súlyom a térdemnek és nem bírná el mikor kimegy. Nagyon könnyen elfáradok, a térdemet nem tudom már kiegyenesíteni. November elején behajlítani nem tudtam, elkezdtem nyirokmasszázsra járni eljutott az ellenkezőjére. A gyulladás folyamatosan húzódik lefelé egyre "kisebb" a térdem, már csak 2-3 hely van rajta ahol meg van dagadva.Köszönöm szives türelmét. Tisztelettel..Pető Mátyásné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza reumatoid arthritis témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Reumatoid arthritis miatt célszerű lenne vagy reumatológushoz, vagy immunológushoz fordulni. A Medrol mellett még sok hatékony kezelés létezik, de ezekhez megfelelő kivizsgálás is szükséges. Ez ügyben célszerű lenne valamelyik egyetemi klinikát (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) felkeresni. A természetgyógyász által javasolt készítmények sokízületi gyulladásban kifejtett tényleges hatását nem ismerem, így azokról nyilatkozni nem tudok.

Kérdés: 2015. január 06., 14:25; Megválaszolva: 2015. január 10., 22:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
anti CCP, izületi gyulladás
Azt szeretném tudni, hogy az anti CCP értéke normalizálodhat gyógyszeres kezelés után? Lányomnak (17) először enyhén emelkedett volt, erre...
Kez fajdalom
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom
Láb zsibbadás
Tisztelt Szakértő! Több hónapja fennálló láb zsibbadás miatt lett MR vizsgálat kérése. Segítségét szeretném kérni MR eredmény...