Hirdetés
      • Gerincfájdalomra jók ezek a javaslatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! Nincs gerincsérvem. Fokozott háti kyphosis és lumbális lordosis. A csigolyák peremén vaskos csőrképződések. Sacroil.- rések nem szűkebbek. MKO kezdődő subcondrails sclerosis látható. Tüdőmezők tiszták. Cor balra jelzetten nagyobb. Aorta norm. nem tág. Nincs csontritkulásom. 185 cm magas és 108 kg súlyú vagyok, erős, csontos izmos, valamennyi a kevésnél több zsirral. 35 éve kárpitos szakmában, időnként görbült testtartásban dolgozom. Anyai ágon voltak hasonló tünetek. Becserov? kiszűrve. Gyulladás kétséges. Volt vérvétel. Kezelőorvos látta. Nem tudok háton feküdni és fotelban ülni sem. Megfájdul a gerincem ég és zsibog. Az egyenes álló munka a legjobb. A széken ülés sem kényelmes. Az izmaim is megfájdulnak főleg a jobb oldalon. Pár hónapja mozdulatra a jobb hátam nagyon erősen nyilall. Állandó köhécselésem van. Szerintem az előre domborulat miatt a tüdőm irritálódik. Nincs megfázásom. Kb egy éve a karok oldal irányú emelése is szinte lehetetlen erős fájdalom miatt. Gyakorlatilag állandó gerinc, vagy izomfájdalmam van. APRANAX-ot szedek. Nem érzem nagy hatását. Ha fájni akar akkor fáj. Javaslat: Vizitorna, tangentor, masszázs, szénhidrátmegvonás. Ez elég? A meszesedés oldása lehetséges? Tornáznék, de mit.? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, ezt a problémát nem lehet interneten megoldani. A mennyiben a gyulladásos jelek nem egyértelműen negatívak a laborjában, nem zárható ki, hogy valamiféle gyulladás, vagy más betegség okozza a panaszait, ebben az esetben reaktív mozgásszervi betegsége lehet. A köhögés miatt nem elegendő egy mellkas rtg, meg kell néznie önt tüdőgyógyásznak is. Az biztos nem igaz, hogy a tüdeje irritálódik a görbe testtartás miatt. Mindenképpen azt gondolom, hogy szükség lehet még további vizsgálatokra. Apranax helyett valami más gyógyszert is érdemes kipróbálni, hátha jobban használ. D vitamint mindenképpen szedjen. Tornáznia is mindenképpen szükséges, de hogy hogyan, azt sem lehet vizsgálat nélkül megmondani. Szerintem forduljon ismét reumatológusához, ha végképp nem boldogul, keressen fel artritisz centrumot. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2014. december 20., 22:11; Megválaszolva: 2014. december 31., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Esetemben reumatológiai rendelésen felmerült az arthropatias sporiasis gyanúja. 2015-ben térdizületi kopás volt a diagnózisom (röntgen készült). Akkor a bal térdem fájt (tünetmentessé vált fizioterápát...
        Tisztelt Dr. Az egész gondom 3 éve kezdődött, egy rendkivül kemény stresszes időszak után.Ami fél évig állt fent..Kitapintható izomgörcseim lettek testszerte, erős lábfájással és derékfájással..Nemsokra rá következett gyomorpanaszok,...
        Tisztelt Doktornő! A következőkben szeretném a tanácsát kérni: Egy bő hete történt, hogy egy rossz mozdulat következtében megfájdult a csípőm a jobb oldalon. Ettől járási nehézségeim lettek. Később a fájdalom kiterjedt az egész jobb...
        A combom van a nyáktömlő be vannak gyullad a, fájnak, sántítok is miatta. Gyakran kell fájdalomcsillapítót bevenni. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Lehet műteni?
        Kedves Doktornő! A csatolt kép szerinti helyzetben tartottam a mutatóujjamat körülbelül 1 hónapig (napi kb. 2 órát játszva egy számítógépes játékkal, és közben nem figyeltem a helytelen "ujjtartásra"), aminek a következtében a bal...
        Tisztelt Dr. Holnapy Gergely! 2009-ben scoliosis miatt korrekciós spondylodesist végeztek rajtam Th.VIII-L IV.között. A műtét jól sikerült, panaszom azóta sincs. 2éve császárral szültem,mivel az ortopéd orvosom akkor azt javasolta, mivel...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő MR kiértékelést kaptam és az szeretném kérdezni, hogy mit is jelent pontosan. A lordosis megtartott, számottevő oldalirányú görbület nem azonosítható. A csigolyák magassága kórjelzően nem csökkent. Az...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos