Hirdetés
      • Nyak fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő! Egy hónapja kb. bekerültem a kórházba, mert a bal kezem zsibbadt, és olyan érzés volt a bal mellkasomban mintha beszorult volna a levegő. Itt semmi érdemleges nem történt, viszont előjegyeztek nyaki gerinc MR-re. Ez most hétfőn megtörtént, ahol nem mondtak semmit, csak a papírt kaptam meg. A lelet a következő: A gerinc íve diszharmónikus, a nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek helyenként minimálisan megnyúltak. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent. A myelon jelszerkezete szabályos. Kóros mértékű discus protrusio, hernia nem látható. Vélemény: Kezdődő polydiscopathia. Ezzel elmentem a háziorvoshoz, ahol persze azonnal közölte hogy nekem kezdődő nyaki porckorong sérvem van, amit azonnal el kell kezdeni kezelni. Ezzel teljesen megijesztett. Mennyire súlyos a helyzet? Egyéb tünetek: rendszeresen fáj a fejem, pár napja már sírva keltem fel rá, plusz a hátam is eléggé fájós. Már a nyakam is fájdalmas egy ideje, de nem gondoltam hogy nagy gond lehet. A másik gond a derekam. Lumbágót és enyhe gerincferdülést állapítottak meg kb. 2 éve, viszont folyamatosan fáj a derekam, a bal lábamba elég sűrűn kisugárzik a fájdalom, van hogy sem ülni, sem feküdni sem pedig állni nem tudok. Amikor hajolok, azon kívül hogy ropog, recsegő hangot is ad ki, ami olyan hangos hogy 1 méterrel arrébb is hallják. Ez tényleg lumbágó? Mit tehetnék ellene? Semmit sem használnak a krémek, és a porc erősítők amiket kaptam. Köszönöm válaszát, és elnézést a hosszú írásért de 21 éves lány vagyok, eléggé megvisel.

        Dr. Puskás Réka válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A lelete szerint nincs nyaki porckorong sérve, még csak nem is kezdődik. Viszont a porckorongokat valami miatt (valószínűleg a testtartása miatt) túlterheli, ez már látszik a csontokon. Nagy valószínűséggel a derekán is hasonló a helyzet és ezért is fáj a dereka olyan sokat. A lumbágó, az csak annyit jelent, hogy derékfájás, amit úgyis érez és tud már. Javaslom, hogy mutassa meg reumatológusnak vagy ortopédusnak a gerincét (az egészet, nyaktól derékig) és ha lehet, kérjen tőle gyógytorna kezelést. A gyógytornásztól megtanulhatja, hogy miképpen kell helyesen használni a gerincet, hogyan erősítse és harmonizálja a gerinc körüli izmait, és hosszú távon hogyan kerülje el a gerincbetegséget. Egyelőre még nincs súlyos betegsége. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2015. január 23., 19:16; Megválaszolva: 2015. január 25., 23:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Esetemben reumatológiai rendelésen felmerült az arthropatias sporiasis gyanúja. 2015-ben térdizületi kopás volt a diagnózisom (röntgen készült). Akkor a bal térdem fájt (tünetmentessé vált fizioterápát...
        Tisztelt Dr. Az egész gondom 3 éve kezdődött, egy rendkivül kemény stresszes időszak után.Ami fél évig állt fent..Kitapintható izomgörcseim lettek testszerte, erős lábfájással és derékfájással..Nemsokra rá következett gyomorpanaszok,...
        Tisztelt Doktornő! A következőkben szeretném a tanácsát kérni: Egy bő hete történt, hogy egy rossz mozdulat következtében megfájdult a csípőm a jobb oldalon. Ettől járási nehézségeim lettek. Később a fájdalom kiterjedt az egész jobb...
        A combom van a nyáktömlő be vannak gyullad a, fájnak, sántítok is miatta. Gyakran kell fájdalomcsillapítót bevenni. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Lehet műteni?
        Kedves Doktornő! A csatolt kép szerinti helyzetben tartottam a mutatóujjamat körülbelül 1 hónapig (napi kb. 2 órát játszva egy számítógépes játékkal, és közben nem figyeltem a helytelen "ujjtartásra"), aminek a következtében a bal...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos