Orsócsont törés rendbe jöhet maradandóan?

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy december 13-án sajnos elestem. Orsócsont (radius) proximális végének törését állapították meg. A röntgen leletre azt írták rá "a bal radiusfejecsen 20 fokos medialis irányú tengelyeltéréssel járó haránttörés látszik". A doktor úr megállapította hogy a röntgen alapján műtéti beavatkozást nem igényel 3 hét gipszsínt kaptam, majd intenív könyöktornát kell végeznem. A kérdésem az lenne hogy így minden rendben lehet a kezemmel... ez mit jelent pontosan?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza könyöktáji törés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A mi gyakorlatunkban általában 7-12 napig rögzítjük az ilyen jellegű töréseket és utána mobilizálást kezdünk, mert 3 hét alatt jelentősen be tud sülni a könyök. A nagy elmozdulású, esetlegesen darabos jellegű és az ízületi felszínt is érintő töréseket szoktuk operálni, de csak jelentős mérlegelés után. Ez azért van, mert műtéttel gyönyörűen helyre lehet állítani az anatómiát (jó röntgen eredmény) , viszont a könyök mozgása fájdalmas lehet, gyakran nem éri el a korábbi mértékét, és még idegsérülés is kialakulhat szövődményként. Ha pontosabb tanácsot akar kérni keressen fel egy másik baleseti sebészeti szakrendelést is.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. december 20., 17:45; Megválaszolva: 2014. december 20., 22:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?