Csuklótörés

Jó napot kívánok! A problémám, hogy 1998-ban eltörött a jobb csuklóm egy balesetben (scaphoideum nevü csontocska tört ketté) . Zárt gipszet kaptam könyéktöl a kézfejig. Mivel a csontok nem értek össze igy nem volt tökéletes kötés köztük, és újra eltörött. Ismét gipsz stb. Ez 2-3 alakalommal megtörtént. 2003-ban megműtötték a kezem, a csontocskát két drót kapoccsal fogták össze. Az egyik keresztül megy hosszában a csontokon, a másik pedig mint egy kapocs átfogja a csontokat. A könyökömből egy kis darab csontot is levágtak mely ék-ként szolgál. Mütét rendben is volt, 2005-ben voltam utoljára ellenőrzésen. A kezemben törés óta mindig is volt egy fajta fájdalom és némi ropogás, pattogás, zsibbadás szóval 2005 óta nem voltam pannaszal kórházban... Nemrégiben viszont egy üres virágcserepet tartottam a kezemben (kb. 1kg) , mikor belenyilalt a fájdalom a kezembe, majd bedagadt, ami 7 nap után lelappadt, de a fájdalom maradt. Erről tudtam már, hogy ez nem normális igy újra orvoshoz fordultam. Az orvos a 2005-ös utolsó RTG és a mostani 2014-es RTG-t összehansonlitva küldött el CT-re. A CT-vel kapott diagnozis szerint a két csont ismét nem ér össze, kb. 1, 5 mm van köztük, valamint látható némi csontritkulás. Én itthon házi megoldással digitalizáltam a szóban forgó RTG-ket (2005, illetve 2014) , a CT-t nem tudtam mivel az túl nagy. Mindkét RTG-röl két képet készitettem, az egyik mikor az egész kézfej látszik, a másik pedig kicsit ránagyitva hogy növeljem a felbontást. De csak egy képet tudtam csatolni, igy a 2014-est választottam. Szeretném ha megvizsgálnák, hogy milyen stádimuban van a kezem, illetve ha kaphatnék tanácsot hogy hova forduljak, hozzátenném hogy Vajdaságból irok és azon gondolkodtam, hogy esetleg elmehetnék Magyrországra is. 1982-es születésü vagyok, gondolom a korom a csontforradás szempontjából fontos lehet. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sajkacsont törés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A röntgen alapján valóban nem történt meg a gyógyulás és azt kell mondjam nem is csoda, hisz az elvégzett beavatkozás nem megfelelő az ilyen esetekben. Panaszai jellege miatt mindenképpen célszerű lenne ismételten megoperálni. Bármelyik egyetemi klinika (Debrecen, Budapest, Pécs, Szeged és nagyobb kórházak kézsebészeti szakrendelését felkeresheti, ahol vizsgálatokat követően tájékoztatják a lehetséges megoldásokról.

Kérdés: 2014. december 15., 11:56; Megválaszolva: 2014. december 17., 22:52
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?