• Térdkalács ficam után teljesen meggyógyulhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Két hete volt egy térdkalács ficamom. A kórházban visszatették, utána gipszet kaptam egy hétig. Nem szakadt el a szalag, mindent rendben talált a doktor. Miután a gipszet levették, térdrögzítőt kaptam, s egy hét után kezdhettem el hajlítgatni a térdem. A kérdésem az, hogy normális hogy szinte csak pár centire tudom behajlítani? Nagyon fáj, még egy picit duzzadt is a térdem. Próbálkozom a hajlítgatással, de sajnos nem megy. Kétségbeestem, hogy nem fog rendbe jönni, mert a hajlítás nem úgy megy ahogyan azt gondoltam. Gyógytornára is kell majd mennem, de félek, hogy kínzás lesz ilyen állapotban. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a térd panasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy a meglévő duzzanat és mozgásbeszűkülés még lehet a sérülés és a rögzítés következménye. Ha jegelés. borogatás, nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcs alkalmazása 2-3 hét alatt nem eredményez javulást, vagy esetleg rosszabbodás áll fenn, akkor vissza kellene menni kezelőorvosához, hogy további vizsgálatokkal pontosabb választ és megfelelő kezelést tud adni. Panaszai hátterében porckárosodás, szalag megnyúlás, ízületi bevérzés is állhat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. december 06., 17:31; Megválaszolva: 2014. december 08., 15:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Címzett! Néhány hete erős fájdalmat, olykor feszítő érzést érzek a térdemben. Mintha egy gumival szorítanák össze. Voltam röntgenen, a leletem a következőt tartalmazza: Az izületi rések tágassága normális, az ízfelszínek...
        Tisztelt Doktor úr ! Három hete történt a baleset ! Diagnózis : S8340 Laesió LC1 gen. 1.S S8350 Laesio LCA gen.1.S. X59HO k.m.n. Tényezők által okozott sérülés! Terápia: térdrögzítő 2 hét O fok 2hét O-30 fok Mivel sok javulás...
        Tisztelet Doktornő, Vállfájdalmam van, néha a karom,és a lapockám is fáj. Illetve húzodást, és néha fájdalmat érezek a karom alatt, az oldalamban.Ez a panaszom csak az egyik oldalom áll fennt. Tudna valamit javasolni, illetve hogy mitől lehet...
        Tisztelt Webbeteg! Végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz. Elnézést, ha hosszú lesz a történetem. Február 8-án kezdődött, hogy feldagadt és fájni kezdett a jobb oldali térdem. Elsőre gondoltam, majd elmúlik magától. Napokkal később...
        Tisztelt Doktor Nő! Két napja megerőltettem magam, már a munka közben nagyon remegtem. Azóta sem múlik. Előre hajláskor, erőteljes remegés lép fel a derekamban és mindkét lábamban, ami a felső testemet is érinti. 10 éve gerincsérvem volt,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. egy hete kezdődött, hogy annyira fáj a jobb oldalon a csipőm, hogy alig tudok járni, de a felkelés vagy megfordulás is borzasztó fájdalommal jár. Pár napig enyhébbek voltak, péntek óta nem bírok...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr 20 éves lány vagyok,fáj a bal lapockám és ez a fájdalom kiterjed a mellkasomra is,karom, és a nyakam is fáj. Voltam vele ügyeleten azt mondták meghúzhattam nyújtás közben.(Ezelőtt mindennap nyújtottam.) De ez a...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! Az elmúlt évben jelentkezett enyhe boka fájdalom sportoláskor, ami mostanára odáig fajult, hogy néha séta közben is szúró fájdalmat érzek. A napokban elmentem MR vizsgálatra és ezt a diagnózist kaptam: "A talus...
        Pár hete vettem észre, hogy a jobb kezemen a mutatóújj köröm alatti újjperce kezd eldeformálódni, bütykösödni, ami azóta is feltünően növekszik. Igazából gondolom, hogy kézsebészhez kellene fordulnom a problémával, de örülnék...
        Kedves Doktornő! Hónapok óta fáj a talpam és a bokám belső része. Most már a térdhajlatom is fáj, főleg a külső része. Elmentem ideg ultrahang vizsgálatra és EMG vizsgálatra. Az ultrahang vizsgálat megerősítette a tarsalis alagút...