Nyaki-váll izomfeszülés

Tisztelt Doktor/Doktornő! 1 éve fennálló bal nyaki olykor hát, vállba kiáramló fájdalom, 2 hete hevennyé változott fájások miatt reumatológust kerestem fel, mivel annyira befeszt a bal nyaki részem már aludni sem tudtam. Több ortopédus és gyógytorna, masszázs, mydeton, nidol nem használt. Most végre Kaptam lidolakainos izomlazitot, illetve sirdaludot (utobbit beszedtem ugyanazon nap este) Igy a fajdalom jelentosen csokkent kb masfel napra. Azonban Másnap rosszul lettem délután 2ig folyamatosan szédültem, ülve is a Sirdalud miatt. Most nem tudom be merjem e venni, vagy ugyanugy rosszul leszek e egesz masnap vagy csak a lidokain miatt lett ennyire rossz a mellékhatás. (6mg-os egyébként) Ezek mellé kaptam Rheosonolt (elso ket nap 3*2, utana 3*1) azonban ez nem vettem be mivel azt irja pajzsmirigy funkciozavarok esetén nem ajánlott a szedés -nekem alulmukodesem van napi fel Letroxot kell rá szednem-, igy szabadna ezt egyszerre szednem? E mellett fogamzásgátlót szedek, lehet csökkentő hatása a Sirlaud vagy a Rheosonol miatt? Nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza nyakfájás gyógyszeres kezelése témában

Kedves Kérdező!

Ha rosszul volt a Sirdaludtől ilyen sokáig, akkor ne vegye be a többit, mert azoktól is rosszul lesz, lidocain ide vagy oda. Maga a szer okozza a mellékhatást. A lidocainos kenőcs és a Rheosolon együtt jó hatású lesz, a kenőcsöt akár napi 5x is használhatja.

A Rheosolonban levő minimális prednisolon elvileg befolyásolhatja a pajzsmirigy hormon hatását, de valamit fájdalommal muszáj csinálni, így ezt bevállalhatja. Hosszabb távú baja nem lesz tőle.

A fogamzásgátlást pedig ebben a ciklusban mechanikai módszerrel ki kellene egészíteni.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. november 20., 17:32; Megválaszolva: 2014. november 24., 20:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Csontritkulás
Gerincfájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt a reggeli ébredés után nagyon merevnek éreztem a nyakam, ezért a fejemet mozgattam jobbra-balra, ami után...
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...