Ízuleti fájdalmak mandula műtét után

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A férjemnek tavaly május óta ízületi fájdalmai vannak. Térd és sarok (talp részén) fájdalmakkal és meleg duzzanattal kezdődött a betegsége. Azóta folyamatosan vándorol a fájdalom és a duzzanat. Most a nagy-lábúja és a másik lába talpéle fáj és duzzadt. Túl vagyunk szteroid injekciós kezelésen, lökéshullám terápián, röntgen besugárzáson és góckutatáson. A góckutatás eredményeként 6 hete kivették a garatmanduláját. Sajnos 1 jobb hetet leszámítva nem javult az állapota, sőt mintha kicsit még erősödtek volna a fájdalmai. A vérsúlyedése eddigi vélemények szerint sosem volt igazán magas (legnagyobb 33) , így komoly okra nem gyanakodnak, a bakteriális fertőzést kizárták, de sajnos segíteni eddig semmi nem segített. Természetes, hogy 6 héttel a műtét után sem érez javulást? Mikor kell további orvosi segítséget kérnünk? Hová forduljunk? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza ízületi fájdalmak témában

Kedves Kérdező!

Ha a beteg a góctalanítás után 6 héttel sem érez semmi javulást, az azt jelentheti, hogy nem az a góc önmagában okozta vagy tartja fenn a betegséget. A leírt panaszok alapján immunológiai vizsgálatokat kérnék. Sajnos, valószínű, hogy valamelyik sokízületi gyulladás indul a férjénél. Ha eddig nem reumatológushoz jártak, akkor itt az ideje felkeresni egyet, akár a területi reumatológián, akár a lakhelyük szerint illetékes artritisz centrumban.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. július 02., 09:31; Megválaszolva: 2014. július 09., 14:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd és könyök fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 3 hete fáj mindkét térdem és könyököm.Főleg, ha megpihen, reggel mikor...
Deréktáji-, könyök- váll - és...
Kedves doktornő! Középkorú nő vagyok, kb. 5-7 kiló súlyfeleslegem van csak és a laborom is jó.. Lumbágó miatt Lumbális MR készült két hete: ...
Reggelente nehezen tudom behajlítani...
Körülbelül Június elejétől nem tudom megmozdítani éjjelente az ujjaimat, vagy csak nagy nehézségek árán. Arra ébredek, hogy fájnak, zsibbadnak...