alagút szindróma, arthritis

37 éves nő vagyok. A tavalyi évben mind két csuklómon alagút szindrómát diagnosztizáltak. Sajnos már csak a műtéti beavatkozás lehetősége maradt. Mind két csuklómat megműtötték és azóta se múltak a panaszaim. Vannak enyhébb napok, de a tünetek és a fájdalom az sajnos megmaradt. Járok fizióra is. A kézfejeim gyakran megdagadnak a fájdalom a könyökömig húzódik mind két kezemen. A munkám az javarészt takarítói munka volt, szóval a kezem az igen nagy igénybevételnek volt kitéve az elmúlt 6-7 évben. A fizioterápián nem tartják kizártnak, hogy arthritisem van. A kérdésem az lenne. Ennek a két betegségnek lehet-e egymáshoz köze? Az alagút szindróma okozhat-e esetleg arthritist? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel: Andrea

Dr. Bogdán Aurél válasza alagút szindróma témában

Az alagút szindróma nem okoz arthritist, de a két betegség járhat együtt. Mindenképpen javasolt kézsebészeti szakvizsgálat, ahol további vizsgálatokkal pontos diagnózist és megfelelő kezelést tudnak adni.

Kérdés: 2014. június 24., 13:52; Megválaszolva: 2014. június 26., 22:31
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Javaslat kérése könyök alagút...
Panaszaim: könyöktáji fájdalom, gyűrűs- és kisujj zsibbadás, tenyér és ujjak égető érzése 9 hónap össze-vissza küldözgetés...
kézfájdalom
Néhány hét óta a jobb kézfejem külső élén közvetlenül a csukló alatt naponta sokszor (30-50-szer is) apró mozdulatoktól is hirtelen rövid...
Alagút-szindroma
Bal karomban "súlyos alagut-szindromát" állapítottak meg 2010.decemberében.Egy műtétet elvégeztek, majd három hete újabb ENG vizsgálat kimutatta...
Kéz zsibbadása
Kedves Doktornő! Eléggé meg vagyok ijedve, a problémám a következő: Keddi napon nagyon beütöttem az alkaromat, ami be is dagadt egy kicsit és...
Kíváncsiság, félelem?
jobb könyökömnél nervus ulnaris károsodás állapitott meg az ortopédus amit igazolt az eng vizsgálat.idegfelszabaditással fognak müteni a...