Segíthet e a reumás panaszaim enyhitésében

Az interneten olyan információhoz jutottam, hogy a HV-6609 TENS készülék otthoni rendszeres használatával enyhíteni tudnám a reumás panaszaimat.Kérdésem, hogy ezen állításnak van e valóságos tartama.Ha igen akkor hozzá juthatok e ezen készülékhez gyógyászati eszközként és ennek mi az eljárási rendszere?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a TENS kezelés témában

Kedves Kérdező! A TENS kezelés általában hasznos reumás panaszok enyhítésében. Otthoni használatra alkalmas készülékek kaphatók kereskedelmi forgalomban. TB támogatással TENS készülék otthonra nem rendelhető olyan céllal, hogy fájdalomcsillapításra használják. Egyes idegi eredetű bénulások esetén ingeráram kezelésre szabad felírni, mellékesen ezek a készülékek képesek TENS kezelésre is. Azt, hogy pont ez a készülék egyébként TB támogatott-e vagy sem, nem tudom megmondani. Általában komolyabb, drágább, és mindenképpen idegstimulációra alkalmas készülékeket támogat a TB. Gyanúm szerint ezt pont nem. Érdeklődjön neurológusánál vagy reumatológusánál, hogy az ön részére rendelhető-e TENS készülék, és ha igen, melyik. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. május 29., 10:14; Megválaszolva: 2014. május 30., 16:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye