Mit sportolhat a gyerek?

A serdülő fiamnak nagyon fájt mindkét sarka, a vizsgálatok morbus schinz-et igazoltak nála. Eddig versenyszerűen szertornázott, azonban most ezt nem folytathatja, mivel ütődés, vagy nagyobb erőbehatás nem érheti a sarkat. Az lenne a kêrdésem, hogy ebben az időszakban mi az amit sportolhat, illetve milyen gyógyszert vagy táplálékkiegészítőt szedhet ami felgyorsítaná, vagy helyreállítaná a sarokcsont csontosodási folyamatát, és szerkezeti épségét?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ezzel a betegséggel valóban abba kell hagyni a szertornát egy időre. Javasolt kerékpározás, úszás, de ezek is egy pihentető időszak után. Addig is javasolt valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krém, esetleg csepp, vagy tabletta alkalmazása. Ha a folyamat meggyógyult, akkor ismételten elkezdhető a szertorna. Pontosabb választ kezelőorvosa tud adni, illetve a röntgen felvételekkel történő követés során enged majd egyre több mozgást.

Kérdés: 2014. május 28., 06:00; Megválaszolva: 2014. május 30., 20:47
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma