Mi okozza az erős ciripeléshez hasonlító hangot a fejembe?

Tisztelt Doktor úr/nő! Már több, mint 1 éve hallom a fejemben a jobb oldali fülem háta mögötti része /nem a fülemben/- állandó és erős ciripeléshez hasonlító zajt. hete jelentkeztem neurológusnál a panaszommal, RGT lelet meg van már, de naki UHT-re nagyon sokat kell várni.a nyaki gerinc kétirányú felvételi eredménye:Nayaki borda, foramen arcuale nem látszik. A cervicalis lordosis kiegyenesedett.Corpusmagasságok szabályosal. A C/III - C/VII szakaszon a ventralis peremszéleken apró meszes appositiovan. A C/3 rés mérsékelten, a C/5 spatium jelentősebben beszűkölt. Kissé szűkebb a C/6 rés is, szintjében ventralisan gyufafejnyi meszesedés van. A C/VI csigolya processus uncinatusai lekerekítettek. Ebből én ennyit értek, hogy meszesedés van a nyakamban. Szeretnem kérni: elmagyaráznák-e nekem, hogy konkrétan mit mutat az RGT, mennyire súlyos, mivel és hogyan kezelhető? Évek óta veszem észre, hogy akár étkezésnél is - nem tudok a tányér fölé hajolni, fel kell emelnem. A gerincem szinte végig tele van sérvekkel, az L.IV. discusonkiszakadt, jobb oldali paramediális, az L.V.csogolya dorsalis konturjamentén caudalis irányba is követhető 18x 7 mm-es discus hernia van, amely a jobb oldali L.5 gyököt és a durazsákot comprimálja És fölötte még más csigolyáknál is vannak gondok, de ezt most nem részletezem, mert nem férne ki.Nemrégiben készített hasi UHT, májkárosodást és a bal vese nagyobbodást, a jobb vesében 1/3 résznyi ciszta és sok kisebb látható. Szeretném meg jegyezni, hogy alkoholt nem fogyasztok, nem kávézom és nem dohányzom. Bocsánatot kérek, ha esetleg fölöslegesen írtam le valamit, és ezzel rabolva a drága idejét. Szeretném tudni mi a véleménye, a meglátása az állapotomról, mit remélhetek, mert jelen pillanatban rettenetes fájdalmaim vannak, nagyon elkeseredett vagyok. Legnagyobb tisztelettel: Köszönöm a válaszát és a megértését!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a fülzúgás témában

A nyaki gerincen a leírás szerint mérsékelt fokú degeneratív (porckopásos, porckorong kopásos) elváltozásokat írtak le. A lelet szerint ebből a legjelentősebb az 5. nyakcsigolya alatti porckorong lelapulása, de ebből még nem következik egyértelműen hogy az az idegeket is nyomná, ennek a megítéléséhez, ha indokolt (tünetek esetén) MR vizsgálat alkalmas. Az ágyéki gerincen leírt porckorongsérvek közül az 5. csigolya alatti látszik nagyobbnak és az ideggyököt nyomja, ami panaszokkal és tünetekkel járhat. Tünetek a felette lévő kiszakadt sérv esetén is lehetségesek. A hasi ultrahangon leírt "májkárosodás" nem eléggé konkrét megfogalmazás, ennek az értelmezéséhez a kórelőzmény, laboratóriumi eredmények ismerete is szükséges volna. A vesecisztáknak valószínűleg nincs aktuális jelentőségük. Nem teljesen világos, hogy a bal vese megnagyobbodásán mit értettek, és adtak- e véleményt erről. Arra nem tért ki, hogy pontosan milyen fájdalmai vannak így erről konkrét véleményt adni sem lehet, bár feltételezem hogy az ágyéki csigolyái okozzák a fő panaszait - a teendőket a neurológussal, vagy reumatológussal beszélje meg, továbbá azt is, hogy szükségét látják-e idegsebészeti konzíliumnak, esetleges műtéti beavatkozás szóba jönne-e. A levél elején leírt fülzúgás, ciripelés oka sokszor a fül belső ereinek a meszesedése, szűkülete, erre a nyaki ultrahang sokszor nem ad támpontot (attól még a vizsgálatot érdemes majd elvégezni, mert fontos tudni, hogy a nyaki artériák milyen állapotban vannak).

Kérdés: 2014. május 20., 13:36; Megválaszolva: 2014. május 23., 21:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom