Csipő és gerinc probléma

Tisztelt DoktorNŐ/Úr! 14éve bal oldali vesezsugorodás és vesekövesség, magas vérnyomás, és 2012-ben a gerincemmel:Fokozott ágyéki lordosis. Az L.V.-S.I. közti rés kissé beszükült.Voltam kezeléseken és jó volt kb. fél évig. Most ismét visszamentem, mert több panaszom is van.Fáj a csipőm, a bal lábam és zsibbad is. A hátam közepén egy ponton szokott fájni, és a nyakam néha, és forgó jellegű szédülésem néha napokig, bizonyos fejforgatásra. Leírnám, az orvos véleményét és a rtg véleményt.Szeretném tudni, hogy ez pontosan mit jelent. Mennyire kell komolyan venni és mire számithatok. Az orvos semmit nem mondott, csak annyit, hogy nem emelhetek.Fogyatékos nagylányok közt dolgozom, ahol emelni kell és front érzékeny napokon kicsit erőszakosak.Szeretném tudni azt is, hogy a leleteim alapján a Doktornő mit javasol.Dolgozhatok-e továbbra is itt nyugodtan, vagy keressek másik munkát.Esetleg szóba jöhet a leszázalékolás?! Rtg felvétel: A C.V-Vl. közötti porcrés mérs szükebb, az egymás felé tekintő, ventrális és dors. peremszélek kihegyezettek, nyaki borda nincs. Az alsó háti szakaszon jelzett ívü, balra konvex scoliosis. A Th.Vll. corpusa ventral felé enyhén ékalaku, mely compressiora utal. Az alsó szakaszon a ventralis peremszélek kissé hegyesebbek. Az L. gerincen jelzett ívü jobbra konvex scoliosis, az LS rés mérs. szükebb. A hasi aorta falában kis meszesedések. A csipőizületi rés mko. kp. fokban beszükült, az acetabulum fölső pereme mko.kihegyezett. Az ábr. csontok kissé poroticusak. Az orvosi vélemény: ST: kiegy C gerinc. Old-ra kp.fokban besz C gerinc mozgás. Spasztikus nyakizomzat és trap. Enyhe S alaku kp. háti scoliosis. Kiegy. lumb lord. Körk. kp. fokban besz LS gerinc mozgás. Lábujj sarokállás kivehető. Élénk fvgt-i saját reflexek.Bal trochanter kif nyom érz. Jobb o LV rés nyom érz. Piriformis mko nyom érz. Las neg. Fem jel. neg. Dg: Discop C et LV Fract compr vert Th Vll Osteoporosis Coxarthrosis incip l.u TH:inj.Rheumon im, amit már megkaptam.Panaszok meg vannak.Labor, ODM viz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a mozgásszervi problémák témában

Kedves Kérdező! Lelete ezt jelenti: A nyaki 5-6 csigolyák közötti porckorong helye szűkebb a megszokottnál, ezen csigolyák szélén felrakódások vannak. Nyaki borda nincs. A háti gerincen a 7. csigolya teste ék alakú, ez beroppanás jele. Lejjebb apró meszesedések vannak a csigolyákon és kisfokú bal irányú gerincferdülés, ez az ágyéki szakaszon ellenirányú enyhe gerincferdülésbe megy át. Az 5. ágyéki csigolya alatti porckorong helye is szűkebb. A hasi aorta falában kis meszesedés van. A csípőízületek közepes fokban beszűkültek, a csontok mésztartalma csökkentnek látszik. A továbbiakban a gerinc vizsgálati leletét írja le az orvos, különböző fokban beszűkült gerincmozgásokat, bal csípőtáj érzékenységét, farizomzat érzékenység és negatív ideggyógyászati állapotot írt le. Véleményben porckorong kopást a nyaki és ágyéki gerinc területén, a 7. háti csigolya beroppanását, csontritkulást és kezdődő csípőkopást véleményezett. Véleményével egyetértek. Labort, ODM-et meg kell még csináltatni szerintem is, esetleg a 7. háti csigolyát tovább vizsgálni ezt követően. A továbbiakra nézve tovább kell önt kezelni, a fájdalmak elmúlása után is a gerinc tartását, használatát, terhelését megváltoztatni (gyógytorna útján). Valóban nem szerencsés, ha emelgetnie kell, mert biztosan nem megfelelő technikával csinálja. Megfelelő kezelés után még alkalmas lehet erre a munkára is, de most mégis azt javaslom, hogy próbáljon könnyebb munkát találni. Emellett se hanyagolja el a tartós kezelést, mert tönkremegy a gerince! Leszázalékolás a gerinc alapján szerintem lehetetlen. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. május 18., 12:53; Megválaszolva: 2014. május 24., 07:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye