Bokaszalag szakadás pihentetése

Tisztelt Doktor Úr! Már a 3. kórházat járjuk, mert a bal külbokám sokadszorra sérült, de ezúttal már nem megy le a felvizesedés, véraláfutás jelentkezett, viszont sehol se hajlandók megnézni rendesen, csak csinálnak egy röntgent közlik, hogy nincs törés és küldenek haza pihenni, amit kénytelen vagyok betartani, mert terhelésre iszonyatosan érzékeny. Jövő hét szerdára szereztünk időpontot sportkórházba, hogy rendesen megnézzék, mert én NB 2-es szinten kézilabdázok és erről semmiképp sem szeretnék lemondani. Több kérdésem lenne végül: 1. Lehet-e műtét a vége ennek a sérülésnek? 2. Itthon maradjak még egy hétig, míg, megyünk a sportkórházba? (Kollégista vagyok 4. emeleten lakom, lift nincsen és az iskolába is fel alá kéne mankóznom mert elszórva vannak óráim).

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető többszörös sérülés, mely mikroszakadásokat eredményezhetett a szalagban, esetleg az ízületi porc is károsodhatott. Mindenképpen célszerű lenne egy MR vizsgálat is, hogy a megfelelő döntést meg lehessen hozni az esetleges műtéthez. Addig is, míg eljut a sportkórházba maradjon otthon, kímélje, borogassa és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet.

Kérdés: 2014. május 13., 15:08; Megválaszolva: 2014. május 27., 11:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye