Gerinc haemangioma

Kedves Doktornő/Doktorúr! Több éve végzek olyan munkát, amitől fáj a derekam. Idén februárban egy mozdulatot követően becsípődött az ideg a derekamnál és 3hétig négykézláb közlekedtem. Háziorvos xilox-ot írt és cataflamot. A gyulladás nagyon lassan lement de a fájdalom állandósult. Így önerőből elmentem ct vizsgálatra. A leletem leírom, a mai napon készült. Értékelésére június közepén kerül csak sor, addig is kérném szépen, nézze meg és adjon tanácsot nekem, nagy segítség lenne. L. V. csigolya corpusában egy 12mm-es haemangiomára utaló transparens terület látható. Az L. III. discuson mérs. körkörös protrusio látható. Az L. IV. discuson körkörös protrusio mellett bal paramedialis kis hernia figyelhető meg. Várom szíves válaszát arra vonatkozóan, hogy mit javasol, kíméljem most magam, tehát a rendszeres testépítéssel is hagyjak fel? Köszönöm Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a Derékfájás témában

Kedves Kérdező! A CT lelete ezt jelenti: Az 5. ágyéki csigolya testében hemangiomára jellemző kép látszik. (Ez egy érgomolyag, ami jóindulatú betegség, inkább csak egy állapot, és nem okoz panaszokat). A 3 csigolya alatti porckorong körkörösen kitüremkedett, az alatta levő 4. porckorong szintén, de ráadásul egy kis porckorong sérv is megfigyelhető rajta bal oldalon a középvonalhoz közel. Azt tanácsolom, hogy hagyjon fel egyelőre a testépítéssel, ne emelgessen nagy súlyokat, munka közben egyenes derékkal emeljen csak, ha nem kerülhető el az emelgetés. Ha jól értem, önnek nem kell ülnie munka közben, ez szerencse, mert a sok ülést is kerülnie kell. Fizikai munkához használjon rugalmas gerincrögzítőt, ha van, vagy tud szerezni egyet. A pontos kezelést az ön tényleges állapotának részletes vizsgálata után lehet csak javasolni, erre minél hamarabb kerítsen sort. Próbáljon júniusnál hamarabb eljutni szakorvoshoz, mert a derékfájás könnyen krónikussá válik, ha nem sikerül jól kezelni. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. május 12., 14:12; Megválaszolva: 2014. május 14., 22:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye