ujjperc izületek

Tisztelt doktornő/úr! Soha nem volt egészségügyi problémám, sokat sportoltam egész életemben és a táplálkozásra is odafigyeltem. Soha nem drogoztam, 10 éve nem dohányzok csak esténként 1-2 pohár vörösbor a szenvedélyem. 7 éves koromban kezdtem zongorézni, pár évvel később gitározni. 24 éves koromig aktívan zenéltem ami napi 4-5 órás gyakorlást jelent. Soha nem volt izületi problémám. Rajtam kívülálló tényezők miatt abbahagytam a zenélést. Tavaly novemberben egy régi vágyam vált valóra amikor megvettem fiatalkori álmaim hangszerét. Lassan napi 5-10 perces gyakorlással kezdtem és a harmadik hónapban, februárban vettem észre, hogy amikor hajnalban felkelek mert vécére kell mennem (tudatosan sok folyadékot iszok) nem tudom ökölbe szörítani a bal kezem. Ekkor már napi 3-4 órát gyakoroltam. Semmilyen fájdalommal ez nem jár és szép lassan be is tudom hajlítani az ujjaimat és ha reggel felkelek el is múlik a dolog. Nappal ugyan olyan mint a másik kezem, tudok gyakorolni is rendesen. A bal kezemről van szó amivel a húrokat lefogom. Az utóbbi napokban visszavettem a gyakorlást és talán valami keveset javult is a dolog. Ha így maradna az sem zavarna csak nem szeretném ha nagyobb baj lenne belőle és megint abba kéne hagynom a zenélést. Üdvözlettel...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a ízületi panaszok témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján megerőltetés valószínűsíthető. Mindenképpen pihentetni kellene és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel kellene kenegetni. A gyakorlást 1-2 napra felfüggeszteni, majd fokozatosan újrakezdeni. Ha panaszai nem szűnnek meg, akkor keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2014. május 09., 03:56; Megválaszolva: 2014. május 10., 15:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye