Derék fájdalom ami kisugárzik

Jó napot kívánok, én derék fájdalommal ami lehat a combomba és az ágyékomba panasszal fordulnék önhöz. Voltam már házi orvosnál, írt is fel gyulladás csökkentőt sajnos a nevére nem emlékszem, de hatásos volt 2 hétig semmilyen fájdalom nem tört rám. Egyébként gyenge inkább zavaró fájdalomról van szó. Szóval egész addig nem fájt semmim még egy teljes napot ébren töltöttem és sétáltam kb 20 km-ert. Teljesen ki voltam ütve szédültem a fáradtságtól és az nap reggel kezdődött újra a derék fájásom. Ez volt 3 napja. El járok futni úgy napi 10 km-ert bár nem rendszeresen de a fájdalom jelentkezése előtt is így tettem és akkor sem fájt. Szóval mióta volt ez az 1 napos fent létem némi sétával és 3-4 órás számírógépezéssel vegyítve újra jelentkezett. A derekam mint két oldalán ami bár ritkán de kihat a combomba és az ágyékomba ahogy írtam is. Vizelési és ehhez hasonló panaszaim nincsenek sőt van hogy elmúlik délután folyamán 2-3 órára. Nem tudom ehhez van e köze de mostanában észre vettem hogy a végbelemnél is érzek egy fajta fura fájdalmat de ez nagyon ritka és csak akkor amikor össze szorítom azt. És a péniszemben is érzek ritkán valamiféle...hát csípő érzést talán a húgycsövemnél de ezt sem mondom biztosra hogy pont ott mert annyira enyhe hogy nehéz eldönteni merre is fáj. Van hogy az ágyékomtól megy odaáig a fájdalom, elég nehezen tudom leírni hogy pontosan hol fáj. Kérem ne annyit írjon hogy menjek dokihoz és ott majd kitalálják, csak ez alapján kérnék egy valamilyen betegségre utalható diagnózist. Semmi más bajom nincs a fájdalmon kívül ami már zavaró. 196 cm magas vagyok mindig is hátfájós voltam izomcsomók stb de azok nem hasonlítottak erre. Előre is köszönöm a válaszát és elnézést csak nagyon nehéz elmondanom pontosan hogy merre fáj annyira enyhék a fájdalmak. Derekam mind két oldala fáj az biztos de inkább a bal oldalam ahogy az ágyékom is bal oldalt fáj. Emelni tudok, nem erősödik a fájdalom.Nyugvó helyzetben viszont szinte teljesen elmúlik.Köszönöm válaszát előre

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a Derékfájás témában

Kedves Kérdező! Remélem, nem gondolta egészen komolyan, hogy ezen leírás alapján diagnózishoz jut! Még ha nem lennének pl. vesekőre vagy hólyagkőre utaló panaszai, akkor hajlamos lennék mozgásszervi okúként kezelni a kérdést, de így elég nehéz. Tehát: feltételezve, hogy nincs vese vagy vizeletkiválasztó rendszeri problémája, az enyhe, de néha lesugárzó, terhelésre nem fokozódó és nyugalomban teljesen megszűnő fájdalmak a gerinc alsó részének, vagy a keresztcsontnak becsípődésére utalnak. Ez a helyzet túlerőlteti az amúgy valószínűleg nem kifogástalan állapotú izmokat a derékban és amiatt fájnak. Próbáljon meg újra 7 napig gyulladáscsökkentő gyógyszert szedni, melyet recept nélkül is kap a gyógyszertárban, óvatos gerinctornát végezzen és vegyen pár meleg fürdőt. Ha ettől megszűnik a panasza, akkor rendben, de hosszú távon mindenképpen javaslom, hogy a gerincének tartásával, izomállapotának javításával foglalkozzon, mert a porckorong problémák pont ebben az életkorban szoktak kialakulni. Pontos diagnózist pedig csak részletes betegvizsgálat, szükség szerinti kiegészítő vizsgálatok alapján lehet mondani. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 15., 18:36; Megválaszolva: 2014. április 17., 12:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye