Daganat utáni esztétikai műtét

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Több mint 3 éve volt egy műtétem, ahol a combizomból egy izomcsoportot ( Vastus Lateralis) eltávolítottak lágyrésztumor miatt. Milyen módon lehetne az eltávolított részt pótolni? Van rá valamilyen mód? Gondolok itt pl. saját zsírból való pótlásra. Ha van rá megoldás, akkor ezt támogatná a TB? A választ köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a izomműtét témában

Baleseti sebészeten és ortopédián nem végeznek ilyen műtétet. Plasztikai sebészeket kellene megkérdezni, hogy van-e jártasságuk ilyenben, és ha talál olyan sebészt aki végez ilyen beavatkozást, akkor az OEP-nél is kellene érdeklődni, hogy van-e lehetőség részben, vagy egészben téríteni a beavatkozást. Emlődaganat miatti emlőeltávolítás korrekcióját fizeti a társadalombiztosító, más beavatkozásoknál nem hallottam róla, de ez nem zárja ki annak lehetőségét. Az izomeltávolítás utáni korrekcióról nem hallottam itthon, de lehet, hogy van olyan kollégám, aki már szerzett ebben jártasságot és végez is ilyen műtéteket.

Kérdés: 2014. április 13., 23:48; Megválaszolva: 2014. április 21., 10:48
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma