Csigolyatörés két hónap után is fáj

Jó napot Doktor Úr! Azzal kapcsolatban kérdeznék, hogy februárban eltörött a L.IIes csigolyám, pontosan ez áll a papíromon:L.II felső zárólemeze beroppant, a csigolyatest magassága ék alakban csökkentebb, dorsalisan 29, vertalisan 22mm-es. Az elülső-felső perem egy-egy kis fragmentuma külön áll.L.IésII discus laposabb, dorsalisan széles alappal minimálisankiboltosul.Vélemény:L.II csigolya elülső oszlopot érintő törése. A kérdésem, hogy nagyon fáj még mindig(7hét telt el), sokat zsibbadnak a lábaim, combom stb.Ez normális? korzettet kaptam, abban sétálok és anélkül fekszem, elég sokat fekszem, mennyit mozogjak? 12hétig l viselni? Ugye nem bénulhatok le? az gondolom akkor rögtön kiderül, ugye?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a csigolyatörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában 6-8 hét alatt válik panaszmentessé a betegek nagy része ilyen sérülés után. A láb zsibbadásnak viszont nem feltétlenül kellene már meglennie, ezért javasolt egy idegsebészeti szakvizsgálat is, esetleges porckorong károsodás kizárása céljából.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. április 09., 16:18; Megválaszolva: 2014. április 14., 17:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye