könyök kinyújtás zúzódás után (szalagsérülés? )

T. Doktor Úr, 17 napja kerékpáros balesetet szenvedtem: nagy sebeséggel (kb30km/h) nyújtott kézzel előre estem a betonútra. a röntgenfelvétel nem mutatott törést, a diagnózis: zúzódás, másnapra teljesen beszűkült a2könyököm talán 5-10 fokot tudtam mozgatni, különösebb elszíneződés és nagyon nagy duzzanat nem keletkezett. Mára (17nap után) a bal könyökömnél a teljes kinyúlásig kb 10 fok hiányzik, behajlítani talán teljesen be tudom. A jobb ami miatt igaziból aggódok, kb 15-20 fok hiányzik mindkét irányban, és néha ropog is. kb 4-5 kg súlyt bírok fájdalom nélkül külön, külön mindkét kezemmel, ha picit oldalirányú a terhelés akkor nagy fájdalom jelentkezik a mozgástartomány úgy vettem észre, mintha kb 1, 5hétig javult volna, de azóta a javulás csak annyi hogy mondjuk nagyobb súlyt bírok el fájdalom nélkül kérdésem mennyi idő múlva állhat helyre a teljes mozgástartomány, illetve nem keletkezhetett e olyan szalagsérülés, aminek helyreállítása, csak műtéti úton lehetséges? mert: kamaszkoromban elszakadt a térdemben a keresztszalag, de a röntgen ugye nem mutatta ki, kb rá 9 hónapra porcleválás, majd műtét közben derült ki, hogy elszakadt annak idején, de addigra, már fel is szívódott. Újabb műtét, keresztszalag pótlás marhaínből...de ez túl szoros lett, térdemet nem tudtam kinyújtani, újabb egy év és kivették ezt a graftot, így most térdkeresztszalag nélkül, vagyok, de mivel már, nem nagyon sportolok nincs különösebb problémám. Nem szeretnék a könyökömmel is így járni, félek ha visszamegyek, Röntgeneznek, de az nem mutat semmit, így nem történik semmi... Még egy kérdés: Mim sérülhetett? izületi tok, illetve melyik szalag? (könyökben is van keresztszalag?, pl a térdem is akkor fáj, ha oldalirányú terhelést kap) Az esésnél szerintem csak "tengely" irányú terhelést kapott a karom, anno a térdemnél oldalról rúgtak bele. Nem kéne sebészileg "belenézni" a könyökömbe, (atroszkópia? ) hogy többet lehessen látni? köszönettel TL

Legfrissebb cikkek a témában

Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ - Dr. Knoll Zsolt válasza a sérülés témában

Kedves Levélíró! Félelmét tegye félre, és javaslom menjen vissza kezelőorvosához kontrollvizsgálatra.

Kérdés: 2014. április 07., 15:23; Megválaszolva: 2014. április 23., 16:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma