Ízületi fájdalom elmúlása mandulaműtét után

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Február 20-án műtöttek idült garatmandula gyulladással. Derékfájással és talpfájással küzdök augusztus óta. AZ AST szintem 560 körül volt a műtét előtt és a vérsüllyedés is magas értéket mutatott. A derekam és a talpam is nagyon fáj. (Közben volt egy felfázásom, és melegvizes fürdőket vettem) Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után számíthatok javulásra az ízületi fájdalmak tekintetében? Lehetséges, hogy más okozója is van a fájdalmaimnak? A melegvizes fürdő is lehet oka a fájdalmak felerősödésének? A másik kérdésem pedig az, hogy az normlis dolog, hogy a felszívódó cérna még nem szívódott föl közel 7 héttel a műtét után? Üdvözlettel, Aliz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a ízületi fájdalmak témában

Kedves Kérdező! Amennyiben az ízületi panaszokat csak a mandulagyulladás okozta, akkor kb. 3 hónapot érdemes várni a panaszok megszűnésére. A gyorsult süllyedés érték azonban nem szokott idült mandulagyulladás esetén jelentkezni, ezért lehetséges, hogy valami más ízületi gyulladásos betegsége is van. Mindenképpen javaslom, hogy várjon 3 hónapot a műtét után, ha addigra sem szűntek meg a fájdalmai, akkor valami más okot kell találni. Az az adat, hogy ön salazopyrint szed, azonban arra utal, hogy orvosa más gyulladásos betegség fennállására is gyanakszik, csak még nem tudta bizonyítani. Melegvizes fürdőben a gyulladásos betegségek rosszabbodnak. A fel nem szívódott varratot pedig mutassa meg az operáló orvosnak. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 04., 21:41; Megválaszolva: 2014. április 09., 16:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma