Talpi aponeurosis megszakadozása és sarokcsont

Tisztelt Doktor Úr vagy Doktor Nő! Mezítláb futás közben másfél éve hirtelen felcsapó nagy fájdalmat éreztem a talpaimban, mely rögtön el is múlt, utána csak fájdalom nélküli "húzó" érzés maradt az inak területén, ortopéd orvos szerint a talpi aponeurosis megszakadozott. Másfél év alatt azonban legalább fél-egy centivel hátrébb jött a sarokcsontom, hogy már annyira nyomja kifelé a bőrt, hogy az dörzsölés nélkül is folyton piros. Orvosom szerint alkatilag ilyen, pedig majdnem biztosan tudom, hogy azelőtt nem állt ki ennyire. Orvosom még röntgenre se írt beutalót nekem. Azt szeretném kérdezni, hogy ha sarokfájdalom nem járul hozzá, azaz nem csonthártyagyulladásról van szó, akkor mitől jöhetett hátra a sarokcsontom, és hogyan védekezhetnék ellene, hogy tovább jöjjön? Állómunkát végzek, orvosom diagnózisa szerint a "boltozatom terhelésre ellapul", de nincs láthatóan lesüllyedve a lábam. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sarokcsont témában

Vizsgálat nélkül és röntgen nélkül nem tudok pontos választ adni. Szerintem a röntgen felvétel nélkül nem lehet megfelelő diagnózist felállítani. Ha az orvosa nem hajlandó röntgent készíteni, akkor keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést. A boltozatsüllyedés legjobb kezelése szendvicsszerkezetű lúdtalpbetéttel valósítható meg, még akkor is, ha nincs lúdtalpa. A boltozatcsökkenés egyébként magával hozhatja a sarokcsont deformálódását, csontkinövések keletkezését, ami panaszait is okozhatja.

Kérdés: 2014. január 19., 22:52; Megválaszolva: 2014. január 21., 22:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mit sportolhat a gyerek?
A serdülő fiamnak nagyon fájt mindkét sarka, a vizsgálatok morbus schinz-et igazoltak nála. Eddig versenyszerűen szertornázott, azonban most ezt nem...
Sarkantyúm van meggyógyulhat?
Tisztelt Doktor úr! November elején jelentkezett a jobb sarkamban fájdalom egy futás során. A röntgen kimutatta, hogy rizsszemnyi sarkantyúm van....
Sarkantyú
Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy mit javasol a sarkantyumra ebben az ében kaptam rá sugárterápiát de nem használt most nyáron kaptam...
Sarokcsont törés után nem tud...
Édesanyámnak 2, 5 hónapja eltört a sarokcsontja. 1 hónap után levették a gipszet, utána fáslizni kellett a lábát és lábujjával a mérleg...
sarok
Szeretnem kerdezni> bokatoresem alkalmabol a rongten alapjan a doktor mutatta, hogy a sarkamon a csont teljesen domboru, faj is ha raallok, mitol lehet, es...