Lúdtalp fájdalom, rtg lelet info

Tisztelt Doktorúr! 27 éves vagyok, álló munkát végzek. Lúdtalpam van gyermekkorom óta. Kb. fél éve felerősödött a lúdtalp miatti fájdalmam, a jobb nagylábujjam alatti csontos rész nagyon fájdalmas, sokszor nehéz mozgatnom, éjjel is néha fáj. Számítógépes talpvizsgálaton voltam fél éve, készítettek parafás lúdtalpbetétet, fokozatosan szoktattam hozzá a lábam, nem egyfolytában hordtam, de most már egész nap hordom. Visszamentem, mert nagyon fájt, és megemelték kb. fél cm-el a betétet azon a részen ahol fájt. Ma az ortopédia szakrendelésen jártam, mert nem múlik, nem bírok szinte állni... a hátam is sokat fáj, a gerincem. (kb. 8 éve Spondylolysist et lithesist állap. meg, és Protrusio discit.) Ma rtg-re küldtek, nem értem az eredményt, emiatt is írok, kérem segítsen: a nyaki gerincen a lordosis megszűnt, a gerinc kiegyenesedett. Az alsó nyaki szakaszon a csigolyatestek peremszélei kissé megnyúltak, kihegyesedtek. Háti Kyphosis kissé fokozódott. Hátcsigolyákon kóros eltérés nem látható, az L.V. csigolyatest a sacrumon fél cm-el előrébb csúszott. Ezen csigolya bal oldali ívén 1, 5 mm-es nyitottság van. Vél.: Mérsékelt osteochondrosis cervicalis. Spondylolysis L.V. Spondylolisthesis lumbosacrális. Gyógytornára küldtek, és masszázsra, fizioterápiára. A lúdtalpamra azt mondták, menjek vissza és újabb betét... fáj. Lúdtalptornát javasoltak... Még egy kérdésem lenne, régebben Protrusio disci igazoltak, ez most nem látható, akkor ez szerencsére eltűnt? Köszönöm előre is a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lúdtalp témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján azt tudom mondani, hogy a protrusiója nem múlt el, csak a röntgen nem mutatja ki, ehhez CT vizsgálatra lenne szükség. A nyaki gerincén az élettani görbület eltűnt, ez fokozott kopáshoz vezetett, ezt mutatja a röntgen, és ez állhat esetleges nyaki panaszai hátterében. Az ágyéki szakaszon lévő elcsúszás jelentős, ezt mindenképpen meg kellene mutatni gerincsebésznek, vagy idegsebésznek az esetleges műtéti kezelés elbírálása céljából. A lúdtalpa esetén elképzelhető, hogy a betét nem megfelelő, hiába készítették a lába után. Valószínűleg az egész lába deformált valamilyen fokban és így elképzelhető, hogy a betét önmagában kevés, lehet, hogy ortopéd cipő készítése válik szükségessé. Pontos válaszért azt javaslom keressen fel egy másik ortopéd szakrendelést és kérjen ott is szakvéleményt.

Kérdés: 2013. december 03., 12:55; Megválaszolva: 2013. december 05., 10:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)