Boka izületi fájdalom

Tisztelt Dr Úr/Nő.Én egy 35 éves elkeseredett férfi vagyok, aki egész életében sportolt, és nem tudok belenyugodni hogy ne sportolhassak többé.2008 ápr-ban egy megyei szintű labdarúgó mérkőzésen a jobb bokám kifordult, bedagadt, és be is vérzett.Természetesen orvos látta, szakadás nincs, jegelés pihentetés ajánlott.Sok sok pihenő után ismét edzésben állva, éreztem hogy terhelésre nagyon fáj, elő is jegyeztek a sportkorházban 2010 jan ban Arhroscopos műtétre, a szakorvosi javallat szerint a boka rendben 3 hét múlva sportolhatok! Sajnos nemhogy 3 hét, de még 3 hónapra rá is nagyon fájt a bokám jelzem terhelésre! Innentől kezdve 2010 júniusától 5 magánorvosnál jártam kaptam mindenfajta kezelést, és kaptam nem kevés pénzért orthovisc nevezetű injekciót is, ami azonban sajnos nem sikerült, így utaltak be sok-sok panaszom ellenére az Uzsoki korházba hogy mozaik plasztik műtétet kell végrehajtani a bokámon. A korházban újjabb Arhroscopos műtétre voltam előjegyezve 2012 feb-ban, de nem kellett rajta végrehajtani mozaik plasztikázást, szóval minden rendben sportolhatok, azonban a panaszaim nem múltak és több mint egy évig visszajártam az Uzsoki korházban, így újjabb operáció alá vetettem magamat 2013 juniusában. Az orvosi javallat szerint a boka tökéletes megcsináltak rajta mindent, plasztikázásra nem volt szükség, sportolhatok, minden rendben.Sajnos bele vagyok betegedve, mert a mai napig visszajárok a korházba, panasszal, szinte a saját súlyomtól fáj a hétköznapi járkálásban, nemhogy a sporttól. A Dr úr előtt le a kalappal megtett mindent az érdekemben, azonban a fájdalmaimra annyit mondott hogy puha a porcállomány, esetleg tudna adni injekciót, de nincs rá garancia hogy esetleg jó lessz. Azt szeretném megtudni, érdemes e egy újboli injekció? Valaha megfog e esetleg gyógyulni az idő múlásával? Vagy mit szedhetne az ember ami erősítené a porcállományt, és tényleg jó? Köszönettel egy elkeseredett sportoló.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza boka fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján valóban mindent megtettek azért, hogy újra sportolhasson. A porcállomány felpuhulását porcerősítő készítményekkel lehet javítani. Szájon át szedhető porok és tabletták, illetve ízületbe adható injekciók léteznek. Ezek hozhatják meg a várva várt eredményt. Ezek hatásideje azonban fél-egy év is lehet. Fontos a kímélet és az olyan mozgás, sport végzése, ahol nincs a testsúly az ízületen. Gondolok itt a kerékpározásra és az úszásra. A porc táplálkozásához elengedhetetlen a mozgás. A leírtak alapján megpróbálható még egy injekció kúra. Közben szájon át is szedhetőek a porcregenerálók. Illetve javasolt étkezésébe beilleszteni a kollagénben gazdag étrendet (kocsonya, csülök, csirkeláb stb.) És persze jó adag türelem is szükséges még.

Kérdés: 2013. szeptember 25., 21:46; Megválaszolva: 2013. szeptember 28., 11:21
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
ciszta a bokában
Kedves Aurél, A bal bokámban 2 éve érzek fájdalmat, volt hogy nem éreztem hetekig, volt hogy újra fájt. Augusztusban kértem időpontot...
kamaszkori térdfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Kamasz fiúnk (160 cm/40 kg) több éve karatézik. Idén sportágat váltott, kézilabdázni kezdett 3 hete! Sajnos folyamatos térd...
boka fájás
Már napok óta fáj a bokám. Eddig csak a jobb fáj most mát a bal is. Csak alkalmanként. Mit javasolnának?
erős boka fájás
Tisztelt szakértő! régóta fáj a jobb bokám, a láb külső oldalán járok, nem tudom mi az oka neki, kérem adjon tanácsot mit csináljak.
bokacsont nagyobbodás
Üdvözlöm! Jelenleg Ausztriában dolgozom, felszolgálóként, elég megerőltető a munkám, folyamatosan lépcsőznöm kell és hordani az...