Achilles-ín gyulladás

Tisztel Doktor Úr/Nő!, Mint már ezen az oldalon is utána olvastam a tüneteim alapján feltételezhetően folyamatos Achilles-ín gyulladásom lehet. Tünetek: minden reggel felkelés után az ín fájdalmas, ami rövid bemelegítés után elmúlik. Semmilyen duzzanat nem tapintható. Kb 1.5 év óta áll fenn a fájdalom. Heti több alkalommal aktívan sportolok /labdarúgás/. 3-4 hónapos teljes sport szünet semmilyen javulást nem okozott, az újrakezdés nem rontott az állapotomon. Lúdtalpbetét viselése pár óra alatt is határozott ín fájdalom kialakulásához vezetett. Sarokemelő viselése enyhe, de egyértelmű javulást eredményez, de hónapok alatt sem szűnt meg, csak enyhült. Munkahelyemen sokat állok, járkálok. Ha többet kell állnom, határozottan romlik az állapotom. Az a kérdésem, hogy milyen konkrét szakorvoshoz forduljak? A sarok emelő használatán kívül milyen lehetőség van az álló munka hátrányainak ellensúlyozására? A leírt tüneteim enyhe, vagy súlyosabb ín gyulladásra utalnak? Köszönöm a segítséget!

Dr. Bogdán Aurél válasza Achilles ín fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján valóban a gyulladás a legvalószínűbb ok. A sarokemelő használata mellett valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése javasolt, melyet háziorvosa is felírhat. Két hétig kellene szedni, közben a sportot kiiktatni és a lehető legtöbbet pihentetni a végtagot. Ha ez sem használ, akkor javasolt ortopéd szakvizsgálat.

Megválaszolva: 2013. szeptember 22.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Könnyű mozgás esetén, erős feszülő...
Szép napot kívánok! Szerintem több, mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom, hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész úgy...
Lábfájdalom
Kb. két hete érzek a szúró fájdalmat a bal lábamban lévő achilles ínnak megfelelő helyen. A fájdalom először naponta csak néhányszor jelentkezett, majd szinte...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után