Lumbalis Scoliosis korrekciós műtéte

Tisztelt Doktor Úr! Lumbalis részen 30°-os scoliosisom van, ami 2008 óta nem romlott. (21 éves vagyok) Sajnos kb. 3 éve olyan fájdalmakat és panaszokat okoz, hogy felmerült a korrekciós műtét lehetősége. Annak idején feljelentkeztem a várólistára ("gerincegyenesítő" műtétre) és most kerültem sorra. Az interneten sok helyen olvastam, hogy vannak akiknek csak ennyire azaz 30°-ra tudták korrigálni az ennél sokkal súlyosabb ferdületüket amivel vígan éltek tovább. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint valóban indikált a műtét? A jelenlegi fájdalommal azt hiszem nem tudnék örökre együtt élni és valószínű idővel romlana is, hiszen arthrosis is van már az érintett csigolyáknál. (A görbület a lumbalis 3-5. csigolyát érinti) A fájdalmam: olykor sima derékfájdalom, de gyakran jelentkezik idegi jellegű fájdalom, alig tudom megemelni a lábaimat, hirtelen nyilaló erős érzés hátul egészen lent a farkcsont környékén amely valamennyire sugárzik is a lábamba. Igazából én a műtétet csak is kizárólag a későbbi terhességek miatti romlás megelőzése, és a fájdalom felszámolása érdekében szeretném. Ön szerint ez a fájdalom el fog múlni a műtét után? Műtét után lehet emelgetni? Mennyit, mennyi idő után? A munkám miatt (kisgyermekekkel foglalkozok) fontos lenne a kérdésemre választ kapnom. Nagyon köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza scoliosis témában

Pontos választ a röntgen ismeretem és a vizsgálat után lehet mondani. A 30 fok, már jelentős görbület és ha tartós panaszokat okoz és nincs olyan ok, ami a műtét elvégzését kontraindikálja, akkor célszerű elvégeztetni, hisz ez a későbbiekben valóban romlani fog és a terhességek is ez irányba hatnak. Azt javaslom konzultáljon kezelőorvosával, Ő jártasabb ebben a témában és ismeri a vizsgálati eredményeket is, ami alapján dönthet.

Kérdés: 2013. június 16., 17:16; Megválaszolva: 2013. június 18., 08:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)