Leszázalékolhatnak hipermobilitás szindrómával?

Tisztelt Doktornő/Úr! 2011 nyarán diagnosztizálták nálam az ízületi hipermobilitást, kétoldali csípőficammal, és kopással egybe kötve. A jobb térdemet 3-szor műtötték (2004. 2007. 2009) , mert állandóan kificamodott, az utolsó műtét után az orvos azt mondta, nagyon vigyázzak, ne terheljem túl, mert már többet nem lehet tenni vele, már csak a protézis segíthet, és időt kéne nyerni, hogy ez minél később történjen. Sajnos a csípőmre is ugyan ezt mondták. 2012 nyarán elkezdett fájni a bal vállam, és megállapították, hogy nyaki porckorongsérvem van, ami nyomja a kilépő idegeket, ez okozza a fájdalmat, és a kar gyengeségét. Jelenleg műtétre várok. Az ideggyógyász, és az idegsebész is jelezte, hogy borzasztó lazák az ízületek, és a műtét után kezdeni kell vele valamit. Meg vagyok ijedve, 35 éves vagyok, az utóbbi két évben sokat voltam betegállományban az ízületi gyulladások miatt. A munkahelyi orvos már két éve " alkalmatlanak " tart, és valószínűleg nem is fognak visszavenni. Nem szeretném, ha leszázalékolnának, de az egyre szaporodó problémák miatt, már javasolták. Ön szerint van értelme neki kezdenem? Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza mozgásszervi betegség témában

Kedves Kérdező!

Ha ez így tényleg mind teljesen igaz és nem értett félre semmit, tehát nagyon gyenge az egyik keze porckorongsérv miatt és mindkét csípője kificamodott állapotban van, és a térde is elkopott, akkor érdemes a leszázalékolást elkezdeni. Különben is, a leszázalékolást nem adják örökre, ha megváltozik az állapota, és úgy látják, hogy javult, akkor a leszázalékolás is "elmúlik".

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. június 04., 16:02 ;Megválaszolva: 2013. június 05., 22:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Diagnózis!
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésemet édesanyám leletével kapcsolatban teszem fel, mivel ezt az orvos nem tette meg. A lelet a következőképpen szól....
válasz a betegségemre
Tizstelt Webbeteg! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy választ kapjak végre. A betegségeim a következő, elsődleges térdizületi artósis...
Mi lesz velem?
Tisztelt Holgyem/Uram! Harom eve faj a terdem, de hogy a munkamat ne veszitsem el csak egy honapja jelentkeztem a korzeti ovrosnal, aki adott beutalot az...
Kosmodisk
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sokszor nagyon fáj a gerincem illetve a derekam is, mivel betegségem végett csontritkulásom, gerincferdülésem, kezdődő...
reumatológia
Tisztelt Szamosi Szilvia Doktornő! Az utóbbi napokban fájdalmaim fokozódtak, gyógyszeres kezelésre sem javultak ezért injekciós kúrát kaptam a...