Marfan szindróma

Azért írom önnek ezt a levelet, mert attól félek, hogy Marfan-szindrómám van. (Remélem, tévedek). 190 cm vagyok, vékony testalkatú. Pectus excavatum-om van (nem súlyos, csak esztétikailag zavaró). Idén voltam reumatológusnál, mert eléggé ropognak az ízületeim a jobb kezemben (főleg a csuklómban). A reumatológus azt mondta, hogy szerinte hipermobilis vagyok. Ezen kívül a csípőmnél látok feszülési jeleket, valamint az alsó fogsorom eléggé zsúfolt. Azt el kell, hogy mondjam a családomban senkinek sem volt Marfan-szindrómája, de még csak Pectus excavatumja sem. A háziorvosom szerint nekem azért van Pectus excavatum-om, mert hirtelen nőttem meg, akkor gondolom a feszülési jelek is azért vannak. Ön szerint van okom aggodalomra, vagy ezek a tünetek jelentkezhetnek a Marfan-szindrómától függetlenül is? Mit javasol, milyen orvost keressek fel?

Dr. Árki Ildikó válasza marfan szindróma témában

Tisztelt Kérdező! A Marfan syndroma több szervet (mozgásszervek, szív, légzőszervek, bőr, szem) érintő megbetegedés. Ortopédiai szakrendelést javasolok elsősorban és ennek alapján szükséges lehet más szakrendelés felkeresése is (pl. kardiológia) A Marfan syndromával a Magyar Marfan Alapítvány foglalkozik.

Megválaszolva: 2013. május 26.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Marfan-szindróma - Öröklődhet?
Anyósomat Marfan-szindrómával diagnosztizálták, a férjemnél nem mutattak ki ilyen rendellenességet. Van két gyerekünk, ők örökölhetik-e ezt a betegséget, ha...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom