Teniszkönyök

Állitólag teniszkönyököm van, ami már 3 hónapja nagy fájdalommal jár..Sírni tudnék.. Ezt olvastam.." A következő terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre a továbbiakban: Ü helyi phonophoretikus, vagy iontoforezis kezelés, amely ultrahang, vagy egyenáram segítségével a helyileg alkalmazott gyulladáscsökkentő szerek bevitelét jelenti a mélyebb, fájdalmas szövetek felé. Ü helyi corticosteroid injekció beadása: ez egy gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, ödéma csökkentő injekció, amely akár hetekig is hathat a lassú felszívódás és hosszú hatástartam miatt. Beadási helye a fájdalom maximumának helyére kell, hogy történjen. Tudni kell, hogy az injekció nem jelent jobb hatásfokú gyógyítást mint a beteg által is kivitelezhető egyszerűbb, fent részletett eljárások, de az akut fájdalom csillapításában jó választás lehet Ü ESWL egy speciális ultrahang kezelés, amelynek során mikrotraumák keletkeznek a kezelt ínben, így a gyógyulási folyamatok megindulását gyorsítja. Ü Sebészeti eljárásra van szüksége tízből egy betegnek, de tízből kilenc esetben megszűnnek, vagy javulnak a panaszok.. Ez a fájdalmas terület feltárását, az ínszakasz felszabadítását és újra egyesítését jelenti. Ü Kísérleti eredmények vannak a helyi nitrát, trombocita-gazdag plazma injekció, akupunktura, botulizmus toxin, autolog vér lokálinjekció használatával. De nekem nincs nyirokcsomóm...Na akkor mit kaphatok, milyen kezelést? Mert már 4 orvosnál voltam és senki nem tudja.. : - (Nagyon szenvedek! Köszönöm a segitségüket

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza teniszkönyök témában

Kedves Kérdező!

Nem egészen világos, hogy a teniszkönyök mellett milyen betegsége van? Daganatos betegségek esetén a fizikoterápiás eljárásokat egy ideig nem szabad adni, ezeket, ha Ön ilyen beteg, nem kaphatja. Marad az injekció, a gyulladáscsökkentők helyileg és szájon át, borogatás, jegelés, gyógytorna, műtét. Nyirokcsomók - ha el vannak távolítva és azért nincsenek - nem képezik ezek akadályát.

Javaslom, hogy forduljon reumatológushoz, annak tudnia kell, hogy milyen eljárásokat szabad alkalmazni teniszkönyök esetén az adott embernél.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. május 22., 12:16; Megválaszolva: 2013. május 27., 21:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
teniszkönyök
Tisztelt Doktor! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő lehet a teniszkönyök gyógyulása? Jelenleg Flector kenyőcsöt és könyök pelottát...
Teniszkönyök
Betont dongoltem 1 honapja es megfajdult a konyokom.Sajna rendszeresen hasznalnom kell konyokomet es nem mulik a fajdalom. Kicsit a belso butyok csont mintha...
Könyök fájdalom, mit tegyek?
Tisztelt szakorvos! kb. fél éve kezdödött h a könyökem mozgatásakor erös fájdalmat éreztem.kinyujtáskor, behajlitáskor, és emeléskor éreztem...
Teniszkönyök
Tisztelt Ortopédus! Nem régiben állapitották meg nálam a teniszkönyök diagnőzist.Sokáig kezeletlen volt. Most a rheumán lézer kezelést...
Teniszkönyök
A jobb könyököm és alkarom fáj bizonyos mozdulatoknál./kézfogás stb./Járok kezelésre.kaptam elektromost, bemer, szedek gyógyszert: Aflamint.kenem...