lúdtalp, bokasüllyedés, bütyök

Tisztelt Doktor Úr 40 éves nő vagyok. Úgy vettem észre, hogy bokasüllyedésem van és úgy néz ki hogy kialakulóban van a bütyköm. A doktor úr szerint ebben a korban ez még tornával és talpbetéttel visszaállítható? Nagyon el vagyok keseredve, félek a későbbi hátfájástól és nem szeretnék "csámpás" lenni. Köszönettel Butterfly

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza lúdtalp témában

Tisztelt Hölgyem!

A lábak hosszboltozatának lesüllyedése, valóban okozhatja a láb I-es ujjának az úgynevezett "öregujj"-nak, a lábközépcsont-lábujj közti ízületének fokozott terhelését. Ez a fokozott terhelés vezethet bütyök kialakulásához is. Azonban a bütyök deformitás kialakulásában más tényezők is szerepet játszanak, például örökletes tényezők. Az ön esetében mind a torna, mind pedig a hosszboltozatot megemelő cipőbetét viselése szóba jöhet. Bár a bütyök deformitás teljes korrekciója ezektől nem várható, de a további kialakulásának üteme lassítható. Amennyiben ez rendszeres panaszt okoz, úgy javasolt az ortopédiai szakvizsgálat a teendők pontosabb megítélése céljából.

Kérdés: 2013. február 18., 00:45; Megválaszolva: 2013. február 21., 15:58
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lúdtalp fájdalom, rtg lelet info
Tisztelt Doktorúr! 27 éves vagyok, álló munkát végzek. Lúdtalpam van gyermekkorom óta. Kb. fél éve felerősödött a lúdtalp miatti fájdalmam, a...
Mit szedhetnék Tendoactive helyett?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ortopédián megállapították, hogy lúdtalpam, gerincferdülésem van, recsegnek az ízületeim és az Achilles inam túl merev ...
Patella lateralizáció esetén milen...
Kifelé lateralizált patellám, és lúdtalpam van, sokszor fáj a jobb térdem. Milyen típusú cipőt javasol, sportcipő, vagy normál utcai cipő, esetleg...
felnőttkori lúdtalp?
Férjemnek, aki a határőrségnél, ma rendőrségnél dolgozik kb. féléve fáj a talpa sarok része. Volt vele orvosnál, előbb azt mondták a...
Lúdtalp miatti fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám eleinte ártalmatlannak tűnt. Születésem óta lúdtalpam van, de sosem fájt különösebben a talpam vagy az alsó...