Farokcsont fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves vagyok és valamikor általános iskolában történt amikor télen elestem a jégen és nagyon megütöttem a farokcsontomat. Akkor a sebészeten röntgen nélkül azt mondták, hogy valószínűleg eltört, de úgysem tudnak vele mit csinálni. Mondván majd összeforr. Időközben felszedtem jó néhány kg, nem éreztem semmilyen fájdalmat. Majd 3 év alatt lefogytam 35 kg-ot. És elkezdett fájni a farokcsontom. Felkerestem egy sebészt, elküldött ct-re, ami azt mutatta ki, hogy van benne egy szöglet törés és ezután végig jártuk a folyamatot a kezelésre. Először gyógyszer, borogatás, krém stb.. Utána kúp és végül szteroidos injekció. Amitől néhány hónapra teljesen elmúlt a fájdalmam, most viszont újra fáj, főleg amikor ülök, hajolok és felállok. A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ezzel tenni, a megoldás az, hogy mindig kapok egy injekció kúrát, ami azt gondolom nem túl hasznos. Vagy esetleg ezt lehet műteni vagy valamilyen más kezelés? Köszönöm szépen a segítségét. Üdvölettel. Erika

Dr. Bogdán Aurél válasza farokcsont törés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen és CT eredmény ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az első sérülésénél hibáztak az orvosok. Minden esetben kell röntgent készíteni, ha felmerül a farokcsont törés gyanúja, ugyanis ha jelentős elmozdulással jár, akkor a későbbiekben székletürítési zavart, nők esetében a természetes szülés akadályát is képezheti. Az sem igaz, hogy nem lehet vele mit kezdeni, ha el van törve. Jelentős elmozdulás esetén a végbélnyíláson keresztül szoktuk helyrebillenteni az elmozdult darabot. Sajnos az Ön esetében valószínűleg a műtéti megoldás tud csak segíteni, de erről a beavatkozásról tudni kell, hogy nem kockázat mentes. Ismert és sajnos nem is ritka szövődménye, a műtét utáni széklettartási probléma. Ezért, ha műtétre szánja el magát, akkor célszerű olyan helyet felkeresni, ahol gyakran csinálnak ilyen beavatkozást (nagyobb kórházak, egyetemi klinikák) és így minimális a szövődmény kialakulásának lehetősége. A rendszeres injekciózás csak átmeneti eredményt hoz és még a fertőzés veszélye is magas.

Kérdés: 2013. január 07., 10:05 ;Megválaszolva: 2013. január 10., 17:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Farokcsont.
Úgy érzem fogás alpján, mintha eltörött volna a farokcsontommert eddig fogásra 3 volt régebben aztán pár éve sokat gyalogoltunk éshirelen elkezdett...
Félek!
Tisztelt Dr.úr! Februárban személyautó ütött el, azóta folyamatosan fáj a farkcsontvég és székelési ingerem van! 3-hónap után készül CT...
Farokcsont törés
Lányom februárban elesett, és májusban, mikor még mindig fájdalmai voltak, a röntgen farkcsont-törést állapított meg, és mondták, hogy a letört...
Farcsont törése hogy kezelhető?
Tisztel doktornő/úr!   1 hete ért baleset, a fenekemre estem rá. Elmentem sebészhez, aki a röntgen alapján azt állapította meg, hogy eltört...
Farkcsont vagy Keresztcsont
Tisztelt Dr Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a farkcsonttörés kezelési, illetve gyógymódja megegyezik e-a keresztcsonttörés kezelésével? Mivel...