vádli fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 6 hónapban szinte lehetetlenné vált számomra a sport, mivel a bal vádlimban kis terhelés hatására is erős, égő, izomlázszerű fájdalom lép fel.Ez a jelenség egy térdkalácsomnál ért ütés után (össze is kellett varrni) pár héttel jelentkezett. Trombózis gyanú miatt doppleres géppel megvizsgáltak, de ezt kizárták. A lábam, nem duzzadt, nem vörös és a fájdalom csak terhelés hatására jön elő, lábfej zsibbadás kíséretében, majd pár perc pihentetés után elmúlik. Én még mindig valamilyen keringési problémára gyanakszom, kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt és milyen vizsgálatot lenne érdemes elvégeztetni. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szanyi Andrea válasza lábszár fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy a térdkalácsát ért sérülés után a fájdalmak miatt másként terhelte a lábát és a vádliját ez túlerőlteti, vagy a traumánál kis izomsérülése is történt amire akkor nem figyeltek fel és az újbóli terhelés hozza elő. Nem zárható ki, hogy egy kisebb, izomban lévő érben mégis van trombózisa, ezért az izomzatra célzott ultrahang és színes Doppler vizsgálat hasznos volna. Panaszával forduljon baleseti sebész vagy ortopéd szakorvoshoz.

Kérdés: 2013. január 03., 08:10 ;Megválaszolva: 2013. január 06., 15:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mit tehetünk versenyig? Orthopedia......
T. Webbeteg! 15 éves akrobatikus tornász lányom hetek óta panaszkodik mindkét sípcsontja előtti területre, hosszan, bokától térdig, mindkettőn egy...
Izomgörcs, s annak megszüntetése
Sokszor éjszaka láb görcsöm van, láb ikra, comb belső oldalán, s kivúl is.Szedek ilyenkor Magnézium pezsgő tablettát illetve Calcium pezsgőt...
lábszár feszülés
Tisztelt Doktornő/Úr! Futás, mozgás után a jobb lábszáramban feszülést érzek, ami idővel múlik, de nem szűnik meg teljes mértékben....
Vádli nyilalló fájdalma
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Az utóbbi időben nagyon gyakran nyilaló, éles fájdalmat érzek a jobb...
Fogamzásgátló tabletta
Tisztelt Doktor úr! Egy héttel ezelőtt kezdtem el a Jangee 3mg/0, 02mg tabletta szedését. Mind a laborvizsgálat, mind az APC ráta (3.95) eredményei...