Kulcscsont összeforrása

Tisztelt doktorúr (nő)! Egy hete sikerült eltörni a kulcscsontomat sajnos. A diagnózis szerint a középső harmadában törött el több mint egy csontszélességgel mozdult el a két vég. Azóta rögzítőm van. Az utóbbi kontrollon a diagnózis "a bal clavicula törtdarabjai közötti disclocatio mértéke csökkent, de a proximális törtdarab továbbra is csaknem csontszéllességnyi cranicális irányú elmozdulást mutat". Arra lennék kíváncsi, hogy ez összefog-e forrni aránylag normálisan, vagy így marad? Vagy szükséges lenne-e műteni?

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont törés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján egyenlőre elég a rögzítő. Folyamatos kontroll mellett teljesen meggyógyulhat a törése műtét nélkül is. Ha netán elmozdulna a törése jobban, akkor később még mindig meg lehet operálni.

Kérdés: 2012. december 30., 20:34 ;Megválaszolva: 2013. január 02., 15:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kulcscsont törés
Jó napot kívánok! Az a problémám,hogy másfél hete eltörtem a kulcscsontomat.Tegnap előtt viszont a barátom úgy adta rám a pulóvert,hogy jól...
Kulcscsonttörés utáni műtét
Tisztelt Doktornő. 2 hete eltört a kulcscsontom hosszanti szilánkos töréssel. A tört rész nagy dudorral kiemelkedik. Először úgy volt hogy műtét...
Ebben a kulcscsonttörés esetében mi...
Hat hete tört el a jobb kulcscsontom, de máig nem tudom rendesen mozgatni, a vállam jóval kisebb a másiknál, illetve a törés helyén egy méretes göb...
kulcscsont törés
Másfél hete a bal kulcscsontom eltört x alakban. Az orvosok nem tanácsolták a műtétet ezért hátizsák kötést kaptam. A kérdésem az lenne ezt...
mi lehet a probléma?
augusztus 5-én eltört a kulcs csontom.rohamosan gyógyul.csak emelni nem tudok még.két napja viszont a kezem csak függőleges helyzetben tudom tartani...