Sarokfájdalom reggelente nagyon fáj

T.Doktor Ur! Kb.jó kéthete fáj a sarkam, reggel alig tudok ráállni, de ha ülök és felállok, akkor is nagyon fáj.Rászántam magam, hogy elmegyek ortopédiára.Egy kétperces vizsgálat abból állt, hogy levettem a zoknit és felálltam.Diagnózis: hallux valgusl.u.Pes planus l.u., ped l.u.exostosis calc.Terápia: Thermobetét viselése javasolt. Majd kaptam egy névkártyát, ahova ha elmegyek, kb.8000.-Ft-ért készitenek egy T10-es harántnélküli betétet gyógypapuccsal. A kérdésem az lenne, hogy tb támogatással nem lehet kapni betétet? Nem kellett volna egy röntgen vizsgálat? Valamint pontosan mi a diagnózis, és a doktor ur mit javasol.Tisztelettel.

Dr. Bogdán Aurél válasza sarok fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Abban igaza van, hogy mindenképpen célszerű lenne röntgen vizsgálatot készíteni. A diagnózisok lúdtalp, bütyök és sarokcsont sarkantyú. Ezeknél az első kezelési lehetőség a lúdtalpbetét viselése. Sajnos, ma már nincs TB támogatás a betéteken. Ezek ára 1-2 ezer forinttól akár 10 ezer-ig is terjedhet. Nem hiszem, hogy szükséges lenne a termo betét. Egyszerű szendvicsszerkezetű lúdtalpbetét is elég, mely bármely gyógyászati segédeszköz boltban kapható. Ha ez Önmagában nem elég, akkor nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, illetve helyileg adott szteroid injekció is segíthet. A végső eset a műtét elvégeztetése. Azt javaslom, vegye meg a szendvicsszerkezetű betétet, illetve keressen fel egy másik szakrendelést.

Kérdés: 2012. december 19., 18:00 ;Megválaszolva: 2012. december 24., 23:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
sarokfájdalom
Tisztelt doktor úr! az achilles inam a sarok tapadásnál be van gyulladva nyomásra nagyon fáj és minden lépésnél, szakemberhez 2 hó múlva tudok...
Sarokfájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb. 1 hete kezdődött a bal sarkamban érezhető késszúrásszerű fájdalom! Ez akkor jelentkezik mikor lehajolok vagy a bal...
Sarki burzitisz gyulladás
Tisztelt Doktornő! Sarki burzitisz gyulladásom van, már augusztus óta. Kaptam rá fájdalomcsillapitót, van talpbetétem, sarokemelőm, használtam...
sarok fájdalom
üveg szilánk került a talpamba, nem szették ki helyette levették a sarok csontomat. azóta erösödött a fájdalmam.gerinc betegségem is van. 1_8 ig...
sarokfájdalom nyugalmi állapotban
Tisztelt Doktor úr/nő! Mostanában fáj a sarkam általában mikor többet megyek akkor bejáródik, de mikor pihentetem elég elindulni szúró...