Tietze HELP!?

Üdv. 1 évvel ezelőtt erős mellkasi fájdalmaim voltak. A Háziorvos szegycsontgyulladást állapított meg (tietze szindroma, Costochondritis ) Először nemszteroid gyulladáscsökkentőket szedtem (aflamin, diclac, fortedol) Mikor szedtem, elmúltak a tünetek, de mikor abbahagytam, idő után újra és újra előjöttek. Ekkor kaptam 2 alkalommal is helyi injekciót a mellkasomba (medrol asszem) De akkor sem tartott sokáig a tünetmentesség. Voltam 2 reumatológusnál is, de ők sem tudtak meggyógyítani. Egy porcépítő kúrát is csináltam (MSM, kollagén, Glükozamin-szulfát) 3 hónapig. De teljes gyógyulás még midnig nincs. Mára már nincs akkora mellkasi fájdalmam mint az elején volt. De egy hirtelen hátrahajolásnál, vagy kitekert nyújtás alkalmával érzem h húzódik, fáj, néha roppan is egyet, és akkor elmúlik hirtelen. Duzzanat sosem volt. Csak az érzés. Mit tudna nekem javasolni? vagy így kellene hagynom és belenyugodnom? Később nem lenne belőle bajom? Fizikai megerőltetés elég gyakran van, munkámból adódóan. De mikor gyógyszert szedtem, igyekeztem pihentetni magam. Röntgen is volt, és laborvizsgálat, de mind negatív lett.

Dr. Puskás Réka válasza Tietze szindróma témában

Kedves Kérdező!

A Tietze szindróma okai lehetnek fertőző betegségek, vagy fertőzött gócok a szervezetben, mellkasi sérülés, nagyon nagy megterhelés is. Mivel a Tietze szindróma okai között szerepel a túlterhelés is, az Ön által jelenleg tapasztalt jelek és tünetek alapján azt kell gondolnom, hogy az Ön napi fizikai terhelése meghaladja a szervezete tűrőképességét.

Azt javaslom, hogy nézesse meg a manduláját (ha van) , az arcüregét és a fogait, hogy nincs-e ott idült gyulladás. Ezen kívül, ha nagyon fáj elől a bordaporc, akkor pihenjen, szedjen gyulladáscsökkentőt. A mostanában mozdulatoktól jelentkező fájdalmaktól valószínűleg megszabadulhat, ha a hátgerinc mozgathatóságát és megfelelő tartását eléri (tehát célzott gyógytornát végez, szükség szerinti nyújtásokkal, kimozgatásokkal és erősítésekkel) Egyébként, nem lesz tőle a későbbiekben baja. Valószínűleg szép lassan elmúlik majd a panasz.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2012. december 16., 17:56 ;Megválaszolva: 2012. december 20., 23:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tietze-szindróma
Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Körülbelül 3 hete a háziorvosom Tietze-szindrómát állapított meg nálam, ugyanis a a szegycsont és a bordák...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése