Javaslat kérése könyök alagút szindrómára

Panaszaim: könyöktáji fájdalom, gyűrűs- és kisujj zsibbadás, tenyér és ujjak égető érzése 9 hónap össze-vissza küldözgetés, kezeléssorozatok után EMG vizsgálaton megállapították, hogy könyök alagút szindrómám van. Ma mentem vissza a neurológushoz, aki azt mondta, hogy esetleg meglehet műteni, de majd csak jövőre, mert most nem tud velem mit kezdeni (ezek az ő szavai) . Galvánkezelésre küldött volna még, de azt már kaptam és javulás nem történt. Azt olvastam az interneten, hogy hosszan tartó alagút szindróma esetén izomsorvadás következik be, én ezt nem szeretném megvárni. Szeretném tudni, hogy mit tegyek? Az éjszakai sínbe helyezés segít? Mit tanácsol? Várom mielőbbi szíves válaszát. Üdvözlettel: Györgyi

Dr. Bogdán Aurél válasza alagút szindróma témában

Leírása alapján azt tanácsolom, hogy keressen fel egy baleseti sebészeti, vagy ortopéd szakrendelést, ahol megvizsgálják és ha olyan stádiumban van a betegsége, akkor időpontot is adnak műtétre. Való igaz, ha sokáig áll fenn az alagút szindróma, akkor izomsorvadás léphet fel. Addig is nem szteroid gyulladáscsökkentő krémek használata javasolt.

Kérdés: 2012. december 06., 15:38; Megválaszolva: 2012. december 09., 23:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
alagút szindróma, arthritis
37 éves nő vagyok. A tavalyi évben mind két csuklómon alagút szindrómát diagnosztizáltak. Sajnos már csak a műtéti beavatkozás lehetősége...
kézfájdalom
Néhány hét óta a jobb kézfejem külső élén közvetlenül a csukló alatt naponta sokszor (30-50-szer is) apró mozdulatoktól is hirtelen rövid...
Alagút-szindroma
Bal karomban "súlyos alagut-szindromát" állapítottak meg 2010.decemberében.Egy műtétet elvégeztek, majd három hete újabb ENG vizsgálat kimutatta...
Kéz zsibbadása
Kedves Doktornő! Eléggé meg vagyok ijedve, a problémám a következő: Keddi napon nagyon beütöttem az alkaromat, ami be is dagadt egy kicsit és...
Kíváncsiság, félelem?
jobb könyökömnél nervus ulnaris károsodás állapitott meg az ortopédus amit igazolt az eng vizsgálat.idegfelszabaditással fognak müteni a...