csípőprotézis

Tisztelt Doktor/Doktornő! Édesapámat műtötték combnyaktöréssel már egy jó ideje. Először csavaroztak, aztán kicserélték, mert fájdalmai lettek, végül mindent kivettek, mígnem október elején protézist kapott. Nagy vérzékenység matt plazmát is, vért is többször kapott. 2 hete hoztam haza, akkor vették ki a csövet, melyen keresztül tisztult a seb. Még most is eléggé nedvedzik, és lett rajta egy vadhús-szerűség is, (nekem is volt császár után, mert csúnyán varrtak össze; ez is valami olyasmi) , és ez a valami váladékozik még. Pirosság, láz, lábdagadás nincs. Azt mondták egy hete, hogy ez normális, de azóta ugyanúgy váladékos, és ez a vadhús is megnőtt (1 cm széles, 0, 5 cm-re dudorodik ki kb.) ; ne gyanakodjunk fertőzésre? Azt a vadhúst nem kellene valahogy "elkötni"? Amúgy gyógyszerrel kezelt cukorbeteg. Maradok tisztelettel és várom válaszát: Horváthné Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprotézis témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján nem gondolom, hogy normális dolog ennyi idővel a műtét után a váladékozás. Az jó jel, hogy nincs láz és gyulladásos jelek sem észlelhetőek, de a váladékozás semmi esetre sem megnyugtató. A cukorbetegsége miatt ez bármikor gyulladásba és gennyedésbe mehet át, ha már ez nincs így a mélyebb rétegekben, csak a felszínre még nem ért el a folyamat. Én azt javaslom, hogy mindenképpen menjenek vissza az operáló orvosához az édesapjának és mutassák meg a sebet. Szükség lehet tenyésztési és laborvizsgálatra röntgen és ultrahang elvégzésére a pontos diagnózis megállapításához. Ha az orvos továbbra is arra hivatkozik, hogy minden rendben, illetve nem sokat tesz az állapot rendeződéséért, akkor keressék fel egy másik ortopédiai osztály szakrendelését, lehetőleg nagy kórház, vagy a négy egyetem ortopédiájának (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) egyikét.

Kérdés: 2012. november 23., 19:17; Megválaszolva: 2012. november 25., 17:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Protézis
Jó napot! Csipőprotézissel rendelkező 57éves személynek ajánlott-e vagy egyáltalán szabad-e valamilyen masszázs illetve fogyasztó derékövet...
csípöprotézis utáni munka
Csípőcsont elhalás miatt csipöprotézist kapok, milyen munkát lehet vállalni a gyógyulás után? Jelenlegi munkám álló munka és nehéz dolgokat is...
VÁRÓLISTA, csípőprotézis, ezzel...
2009.03-ban egy autó balestem volt, ennek következménye komoly panaszokat okozott. A leírt diagnózisokból: -Az acetabulum törése – Végtaghossz...
Mi okozza a láb elnehezedést
18 éves két csípő protézisem van. Idönként 1-3 percig, hol a bal-ill-jobb lábamat elnehezedve érzem. Olyan, mintha egy 2 kg. súlyt tettek volna rá....