Kulcscsont törés

Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek. Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű, jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők, jobb oldalon venea azygos. A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb. Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van. A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt. A tengelyállás jó. Repesitio után: a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek (akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel: Jobb oldali (ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt. A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt, elég a karfelkötés.Ez valóban így van? Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsonttörés témában


Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok