Izotóp vizsgálat csípőproblémához

Tisztelt Válaszadó! Az alábbi lelet értelmezéséhez kérem segítségét. "3 fázisú a csípőízületekről és teljestest csontscintigraphia vizsgálat felvételeken: I-II. fázis: A jelzett localisatioban körülírta csökkent vagy fokozott perfgusio illetve vértartalom nem látható. III. fázis: A kései metabolikus fázis felvételeken bal oldalon a combfej egyenetlenül, mérsékelt aktivitás dúsulású. Az acetabulum egyenetlen radiopharmacon dúsulású. Teljestest: A vázrendszer intenzíven rajzolódik. A C, D gerincen degeneratív jellegű aktivitás dúsulások láthatók. Mindkét acetabulum alsó pólusa is fokozott aktivitás dúsulású. Vélemény: Bal oldalon necrosis capitis femoris restitutios fázisa nem zárható ki." Mit jelent mindez és mit tehetek az állapot romlás megelőzésére? Van-e valami olyan készítmény ami hatékonyan használható ez esetben. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Farkas Jánosné

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprobléma témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján mind a gerincén, mind a csípőjében kezdődő kopás jelei ábrázolódnak. Amit tehet porcerősítőt szed, úszik, kerékpározik, sok tejterméket eszik, ha fájdalma van valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt szed és rendszeresen eljár kontrollra ortopédiára, vagy baleseti sebészetre.

Kérdés: 2012. november 17., 09:32; Megválaszolva: 2012. november 19., 19:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kattogó csípő.
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a problémával fordúlnék önökhoz, hogy néhány hónapja (kb 3) kattog a csípőm néhány mozdulatnál, mint pl:...
csípőficam operációja
Farfekvéssel születtem, majdnem egy éves voltam mikor észrevették, hogy bal oldali csípőficamom van. Hónapokig gipszben voltam. Iskolai éveim alatt...
Izommerevség
Tisztelt dr. Csípőízületi gyulladásbol gyógyulók de kérdésem lenne hogy a láb vagy is combizom merevség a gyulladás része úgy kell elképzelni...
csecsemő csípő
Kedves Doktor! Kislányom jelenleg 10 hetes. Voltam vele magán úton 6 hetesen csípő UH-on, akkor az alábbit állapították meg nála: "Mindkét...
Műteni kell?
Üdvözlöm. mikor megszülettem csípőficammal kezeltek, és a vápa nem volt megfelelően kialakulva. Akkor a szüleimnek azt mondták az orvosok, hogy nem...