Lökéshullám-terápia alternatívái

Jó napot kívánok, van egy izomsérülésem amelyet a kezelőorvosom lökéshullám-terápiával kezel - ma volt az első kezelés. Ez azonban anyagilag elég megterhelő nekem. Azt szeretném megtudni, van-e a módszernek olcsóbb alternatívája, ill. az egészségbiztosítás keretein belül milyen kezelést tudok igénybe venni, és ez mennyire hatékony? (A kezelés megkezdése előtt Aflamin krémmel kentem a kérdéses területet, gyógyszerész ajánlására.) Üdv: BL.

Dr. Bogdán Aurél válasza lökéshullám kezelés témában

Lökéshullám terápiával nincsenek tapasztalataim. Nálunk nem alkalmazzuk és a betegeimtől sem hallottam róla semmit. Természetesen magáról az eljárásról és a publikált eredményekről hallottam, de olyanról amit közelebbről nem ismerek, illetve hatását nem tapasztalom, nem szeretek nyilatkozni. Izomsérülések kezelésében a pihentetés mellett nem szteroid gyulladáscsökkentő krémeknek, illetve ezek tabletta változatának van létjogosultsága, illetve egyes fizioterápiás kezeléseknek, melyeket a TB támogat. Azt javaslom keressen fel egy traumatológiai vagy rehabilitációs szakrendelést, ahol a vizsgálatokat követően a megfelelő kezelést tudják majd javasolni.

Kérdés: 2012. november 05., 22:13; Megválaszolva: 2012. november 07., 17:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...