Lordosis és hát fájdalom

Tisztelt Doktornő /ÚR! Nyaki, ill. gerinc röntgenen az alábbi eredményt kaptam: - a nyaki lordosis kiegyenesedett. -az V-VI. csigolya közötti rés ventral felé valamivel szűkebb. Jobbra convex scoliosis. -A TH gerinc kp harmadában a csigolyák ventralis peremszéle kihegyezett. Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent, mennyire veszélyes, maradandó? válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincprobléma témában

A gerincén (mind a nyaki, mind a háti szakaszon) enyhe statikai elváltozás látható. Enyhe gerincferdülésről van szó, mely hosszútávon a gerinc idő előtti elkopásához vezethet és a porckorongsérv kialakulásának is nagyobb a kockázata. Amivel lassíthatja ezen betegségek kialakulását, az a rendszeres úszás, gerinctorna, az ideális testsúly megőrzése, nagy teher cipelésének kerülése és az egészsége étrend. Kerülje a szénsavas és cukrozott üdítőitalokat, egyen sok tejterméket.

Kérdés: 2012. október 12., 14:00; Megválaszolva: 2012. október 14., 21:47
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
gerincproblémás
Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a...
MR vizsgalat
MR vizsgalat ertelemzeset szeretnem. Tunetek: zsibbado fajdalom jobboldali labba terjedoen ami odaig fajult hogy nem tudtam mar jarni...csontkovacs megoldotta...
Gerinc panaszok
Jónapot kívánok! Azt szeretném kérdezni hogy ha azt írták a leletemre hogy enyhén foagyok? kozott ívű háti kyphosis az azt jelenti görbe...
Porckorongsérv és gyógytorna
Tisztelt illetékes! Gerincsérvem van. AZ lenne a kérdésem, hogy gyógytornával kímélő életmóddal van-e lehetőség arra, hogy a sérv...
Hátam, nyakam, derekam, combom és...
Tisztelt Dr Úr/ Nő! Évtizedek óta fáj a hátam, nyakam, derekam és kb 1 éve a combom, csípőm és a farom főleg éjszaka. MR vizsgálaton...