vállizület

Vállizületi ultrahang. Status: A tuberculumokon mérsékelt arthrosios egyenetlenségek. A jobb supraspinatus ín ventrális harmadában a rostok kb 2mm-es szakaszon nem követhetők, ez részleges laesio jele, mellette halvány meszesedés is sejthető. Diagnózis: M7510 Rotator köpeny syndroma M1990 Arthrosis k.m.n Ortopéd szakorvos xilox 50mg/g granulátumot és perskindol gélt írt fel. Jelenleg nem tudok semmilyen emelést végezni, itt kondicionálásra és testnevelés órákra gondolok. Kérdésem az, hogy javulhat ez még, vagy ez már maradandó marad?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállprobléma témában

Pontost választ vizsgálat nélkül nem tudok adni. A lelet alapján elképzelhető, hogy részleges rotátorköpeny szakadása van. Ez sajnos elég súlyos kórképe a vállnak, gyakran igényel műtéti beavatkozást. Ha enyhe fokú, akkor megfelelő gyógyszeres és fizikoterápiás kezelésekkel is gyógyítható. Azt javaslom keressen fel egy vállsebészeti szakrendelést, ahol kiegészítő vizsgálatokat követően pontosabb választ tudnak majd adni.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 21:32; Megválaszolva: 2012. október 03., 16:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
váll műtét
Üdvözlöm! Úgy 6 éve volt egy rotátorköpeny szakadásom amit kb 3/4 év múlva diagnos6ztizáltak és műtötték meg. Azóta eleinte ritkábban de...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom