anti CCP, izületi gyulladás

Azt szeretném tudni, hogy az anti CCP értéke normalizálodhat gyógyszeres kezelés után? Lányomnak (17) először enyhén emelkedett volt, erre jött a kezelés - medrol 4, plaquenil - 1 hónapig, utána másik laborban megismételt teszt és teljesen jók az eredmények. Sajnos a fájdalom maradt. Ezek után azt mondták, hogy nem sokizületi gyulladás, és nincs több gyógyszer aminek nagyon örültünk, és azt is mondta a kezelőorvos, hogy többet nincs is értelme nézni az anti CCPt, mert teljesen OK. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza reumatoid arthritis témában

A magas anti CCP érték leggyakrabban reumatoid arthitiszben kórjelző, mely betegség hullámzó lefolyást mutat. A lángoló betegség hatásos kezelése eredményeképpen az anti CCP érték csökkenhet, normalizálódhat, de a betegség újabb fellángolása esetén ismét megemelkedhet. Ezen sokízületi gyulladásos betegség ismételt fellángolását előre jelezni nem lehet.

Dr. Bordán Éva reumatológus szakorvos

Kérdés: 2012. szeptember 21., 09:45; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 15:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
izületi betegség
Tisztelt Doktor Úr! Lányom barátnőjének szeretnék segiteni. Kérem szépen ha mód van rá kérem irja meg, hogy hová is fordulhatnánk.Szülés...
MRI lelet értelmezése.
Gerinc MRI vizsgálata: a lumbalis lordosis íve kiegyenesedve. Az L.V. csigolya részben sacralisalt. Az ábrázolódó gerinc szakaszon jelentős...
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Csontritkulás
Gerincfájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt a reggeli ébredés után nagyon merevnek éreztem a nyakam, ezért a fejemet mozgattam jobbra-balra, ami után...