további térdpanaszok...

Üdvözlöm! Korábban már írtam térdpanaszaimmal kapcsolatba, amit a mai napig nem múltak el. rövid előzmény: 2012 októberében egy meniscus cisztát távolítottak el bal térdemből. fájdalmam a mai napig nem szűnt meg, csak fokozódott. a térdkalácsom jobban mozog oldalra és fel-le mint kéne, illetve becsípődési érzetem is van. hosszú ideig való guggolás, térdelés egyáltalán nem jó, mert jobban fáj utána. rtg, 2db MRI, izotóp és CT vizsgálatom is volt. több orvosnál megfordultam már, jelenleg az Ortopédia klinikára (budapest) járok. a térd specialista dr úr se tudott semmit mondani a mai napon, hozzá teszem, hogy sürgős dolga volt, így nem igazán volt ideje rám.... mellékelten küldöm az utolsó MR vizsgálatom eredményét, melyet a térdspec. doktor úr kért, az előző MR eredmény összehasonlítása képen. A doktor úr annyit, mondott, hogy várjam meg, míg teljesen kiakad a térdem és ugy menjek majd vissza és csinálni fog (elvileg) egy artoszkópos vizsgálatot. nem szeretném megvárni ezt az alkalmat, mert iszonyatosan fáj, testnevelés órákon nem tudok részt venni és van, hogy az esti alvás során is bezavar, és 2-3 óra alvás után megyek iskolába. Menstruációmat megelőző 1 hétben megerősödik fájdalmam. Ön szerint mit kéne tennem? Milyen életmódban éljek, hogy ne fájjon? spontán jön minden. a kicsípődés, a fájdalom és minden. Tudna esetleg ajánlani egy helyet vagy egy orvost, aki megnézné körübelűl 5 éve tartó fájós térdem? Válaszát köszönöm, és további szép estét kívánok. Varga Ramóna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdpanaszok témában

Az MR lelet nehezen olvasható, de a lényeg látszik. Szerencsére a szalagok és porcok nem érintettek. A felszaporodott zsírszövet és a gyulladás okozhatja panaszait. Ezzel nagyon nehéz kezdeni igazából is valamit. Ha a térdspecialista nem tud most mint javasolni, akkor nagy valószínűséggel máshol sem tudnak okosabbat mondani, de ha gondolja keresse fel az Uzsoki Kórház Ortopédiáját. Ott sok jó térdspecialista van. Hátha Ők jobban tudnak majd segíteni. A beavatkozások lehetőségét az Ön fiatal életkora is nehezíti. Addig is azt javaslom kímélje a térdét, szedjen nem szteroid gyulladáscsökkentőt és porcerősítőt. Viseljen térdrögzítőt akár alváshoz is, illetve ha hisz benne, meg lehet próbálni az alternatív gyógymódokat is, csak nagy odafigyelés szükséges, nehogy valamilyen lehúzós kontárhoz jusson el.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 19:53; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 22:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)