A csigolyatörés utánni jövő....

Tisztelt Doktor Úr/Nő Még 2008-ban Lumbalis I-II csigolya törést szenvedtem. Műtét nem volt. Korzettet viseltem 6 hónapig. Azóta az állapotom rendben van, bár minden nap minden órájában érzékeny vagyok a gerinc ezen tájékára. Néha fizikai fájdalom is mutatkozik! A kérdésem az lenne, hogy jelenleg edzem a testem egy kondi parkban, futok és különböző erőnléti edzéseket végzek. Lehet e nekem ezeket tovább folytatnom.?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csigolya törés témában

Vizsgálat nélkül nehéz választ adni. Elvileg a sérülés óta eltelt idő elegendő volt ahhoz, hogy a csigolya meggyógyuljon, így nincs akadálya fizikai aktivitásnak. Annyit javasolnék, ha nagyobb terhet emel, viseljen valamilyen fűzőt. Pontos válaszért keressen fel egy baleseti, vagy idegsebészeti szakrendelést, ahol röntgen és fizikális vizsgálat alapján pontosabb választ tudnak adni és a fűzőt is fel tudják írni.

Kérdés: 2012. augusztus 24., 13:26; Megválaszolva: 2012. augusztus 25., 11:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...