"egyiptomi lábujj" probléma

Tisztelt Doktor úr! Sok idő után elhatároztam, hogy kezdek valamit a lábujjaim problémájával. A probléma konkrétan az, hogy a 2. lábujjam 1 egész cm-rel hosszabb a nagylábujjamnál, ami már esztétikailag sem túl kedvező, de ezen túltettem magam. Sokkal inkább aggaszt, hogy ez az "elváltozás" immár a járásban, cipőválasztásban is akadályoz. Nemrég volt egy lábfej műtétem, amely során "lábháti ganglion" eltávolítás történt, amely már egy éve nőtt a lábfejem. Mégis kiderült, hogy ezen a részen az izomszövetek "megizmosodtak". Az orvosom nem tanácsolja, hogy a lábujjaimat műtéttel rövidítsem, holott napi szintű fájdalommal jár az egyébként tökéletes méretű (44es! ) cipő viselése is. A nagy lábujjam helyett ugyanis a 2. lábujjamat terhelem, behajlik a cipőben, csúnya bőr és körömproblémákat okozva. Mit javasolna ebben a helyzetben? Milyen következményei lehetnek a lábujjak rövidítésének műtéti eljárásáról, illetve pontosan hogyan végeznek ilyesfajta beavatkozást? előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábujj probléma témában

Az "egyiptomi, vagy archaicus láb" nem ritka. Nem tekintjük betegségnek, hanem a normális lábváltozatok egyike. mely régen nem, de a mai cipőknél okozhat viselési problémát. Sokan úgy élik le az életüket, hogy nem operáltatják meg, még ha panaszt okoz is, de szintén jó páran akadnak akik igen. Természetesen vannak kritériumok, ami alapján elvégezhető a beavatkozás. Gyakori gyulladások, köröm problémák, bőrkeményedések előfordulása esetén, a láb statikájától függően elvégezhető a lábujj rövidítése. Ilyenkor a ujj alapperc kerül rövidítésre. Az, hogy az Ön esetében ez megvalósítható-e azt csak vizsgálatot követően tudnám megmondani.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 09:05; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 22:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom